Vijf dingen die beter worden met Qualcomm’s Snapdragon 845 chipset

Dit jaar zagen we veel premium toestellen voorbijkomen met Qualcomm’s Snapdragon 835 chipset. Volgend jaar is hij echter alweer verouderd en moet hij plaatsmaken voor de Snapdragon 845. Onder andere de Samsung Galaxy S9 handsets zullen hiermee uitgerust zijn, maar de vraag is natuurlijk wat er dan anders is aan de nieuwe processor. Dit zijn de vijf verbeteringen die Qualcomm’s nieuwe chipset naar 2018 smartphones brengt.

Sneller sneller sneller

Elk jaar verwachten we dat toestellen maar sneller en sneller blijven worden. Wat dat betreft zitten we volgend jaar goed met de Snapdragon 845, want hij lijkt alles inderdaad sneller te maken. De chipset is gebaseerd op de nieuwe Kryo 386 en Adreno 630 CPU’s. Deze zorgen er onder andere voor dat kloksnelheden tot 2.8GHZ behaald kunnen worden en dat de performance en efficiëntie zo’n 30 procent vooruit zouden moeten gaan. Daarnaast zou de Snapdragon 845 zijn voorzien van kunstmatige intelligentie, wat er ook voor zorgt dat hij efficiënter en slimmer omgaat met verschillende taken.

Snapdragon 845

Mobiel internet

Niet alleen de Snapdragon 845 is volgend jaar nieuw, maar de chipset wordt ook uitgerust met Qualcomm’s nieuwe X20 LTE modem. Hiermee zouden snelheden tot maar liefst 1,2Gbps mogelijk zijn. Uiteraard zou je provider deze snelheden natuurlijk ook moeten ondersteunen, voordat je er daadwerkelijk gebruik van zal kunnen maken. Gelukkig zijn ze constant bezig met het verbeteren van hun netwerk, zodat je met de Snapdragon 845 alvast klaar bent voor de toekomst.

Verbeterde camera

Om mooie foto’s met een toestel te maken moet zowel de hardware als software van een telefoon samenwerken. Als de hardware niet geweldig is, kan dit deels opgevangen worden door geavanceerde software, waardoor je alsnog mooie beelden kunt produceren. De Snapdragon 845 geeft toestellen, meer dan ooit, de mogelijkheid om geweldige beelden te kunnen schieten. Maar om echt geweldige beelden te schieten, moeten smarthonemakers ook meewerken en ervoor zorgen dat de hardware zijn deel doet. De Snapdragon 845 biedt de mogelijk om 16 megapixel beelden te schieten met een snelheid van 16fps. Ook zouden toestellen met de chip 720p slow motion beelden met HDR details kunnen schieten met een snelheid van 480fps. Daarnaast zouden 4k video’s met 60fps aan de orde van de dag zijn.

Veiliger en sneller ontgrendelen

Met de nieuwe chip van Qualcomm zou de opgeslagen biometrische informatie, voor het vergrendelen van je toestel, beter beveiligd zijn. Deze informatie wordt namelijk opgeslagen op een zogenaamde Secure Processing Unit. Deze kern staat los van de rest van de chipset en komt met eigen runtime componenten en een zelfstandige energievoorziening. Daarnaast zou het vergrendel – en ontgrendelsysteem ook een stuk sneller kunnen werken dankzij de aparte kern.

Virtual Reality

Als laatste zou de Snapdragon 845 virtual reality een boost moeten geven. Hoewel de technologie op het moment al bestaat en wordt gebruikt, is het toch niet echt groot en het lijkt het erop dat augmented reality misschien wel meer in de smaak valt. Qualcomm zou echter virtual reality als een van de pijlers van de Snapdragon 845 zien. In ieder geval is de chip krachtig genoeg om VR ervaringen naar een nieuw  niveau te tillen.

Hiermee zouden beelden van hoge kwaliteit mogelijk zijn, zonder vertragingen, waardoor je echt ondergedompeld wordt in de virtuele wereld. Qualcomm heeft met de chipset de mogelijkheid gecreëerd. Het is echter aan ontwikkelaars en fabrikanten om daar daadwerkelijk iets mee te doen.

Via: AndroidCentral

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. JSR -

    Artikel klinkt meer als een advertentie dan als een nieuwswaardig artikel. Zelf ben ik veel meer geïnteresseerd in de implicaties van deze verbeteringen. Veiliger en sneller unlocken? Hoe lang heeft de huidige chip nodig en hoeveel sneller is de nieuwe? 2 milliseconden misschien?

    En een snellere modem, toekomstbestendig? Wat is de prognose van onze netwerken de komende 2 jaar, gaan we die snelheid überhaupt halen voordat je nieuwe telefoon volledig is afgeschreven? Enz enz

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters