Snel mobiel internet laat de economie groeien

Er zijn steeds meer onderzoeken die aantonen dat mobiele telefoonnetwerken de economie├źn van landen laten groeien. En als er mobiel internet beschikbaar is, gaat die groei nog harder.

Snel mobiel internet laat de economie groeien schermafbeelding 2012 11 26 om 230734

Mobiele telefoons zorgen voor een snellere en betere verspreiding van informatie, verbeteren de productiviteit en effici├źntie, en breken nieuwe markten open en nieuwsoortige bedrijven in alle lagen van de economie.

Een recent onderzoek betrekt ook het mobiele internet bij het succes van een economie. Als dat in de lucht is, helpt dat een economie ook vooruit, zeker als het snel internet is. Want in landen emt 3G-netwerken groeit de economie rondom de telecomnetwerken harder dan in landen met langzamer 2G.

Het onderzoek is uitgevoerd door de GSM Association, Deloitte en Cisco. Er is door de drie bedrijven gekeken naar 96 ontwikkelingslanden in de jaren 2008 tot en met 2011. Wanneer in een land meer dan tien procent van de bellers overstapte van 2G naar 3G, groeide het bruto nationaal product met gemiddeld 0,15 procentpunt. Op 14 landen is nader ingezoomd. Tussen 2005 en 2010 verdubbelde in deze landen het gebruik van mobiel internet. Dat leidde tot 0,5 procentpunt groei van het bruto nationaal product. En deze groeicijfers zijn direct te danken aan de aanwezigheid van de mobiele netwerken, aldus de onderzoekers.

Nu is het wel zo dat die onderzoekers worden betaald door bedrijven die er belang bij hebben om dure upgrades van mobiele telefoonnetwerken uit te voeren. Maar de algehele conclusie dat mobiele netwerken een economie vooruit helpen en mobiel internet nog meer, lijkt niet onlogisch. Rusland, Zuid-Korea en Engeland hebben allemaal hun bruto nationaal product zien groeien met minstens een procent sinds in die landen 3G algemeen verkrijgbaar is en grif door consumenten wordt gebruikt. In India is 3G nog maar nauwelijks te krijgen, en daar is geen enkele groei te merken als gevolg van het mobiele internet. Want het is er niet.

Inmiddels maken meer dan een miljard wereldburgers gebruik van 3G op hun telefoon, wat gelijk staat aan 18% van alle bezitters van een mobiele telefoon. Die 18% is sinds 2011 met meer dan eenderde gestegen.

Bron: Mashable

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters