Sneller emoji invoeren met Swiftmoji

SwiftKey, bekend van zijn uitgebreide toetsenborden voor smartphones, heeft een speciaal emoji-toetsenbord uitgebracht. Swiftmoji is vanaf nu te downloaden, maar helaas nog niet in Nederland en België.

Emoji invoeren

Emoji worden meer en meer gebruikt en zijn inmiddels in veel toetsenborden ingebouwd. Maar om zo’n klein plaatje te gebruiken moet je bijna altijd naar een aparte pagina, waarna je uit een gigantische lijst kunt selecteren welke emoji je wilt hebben. Dat kan een tijdrovend proces zijn, zeker als je nog niet precies weet welke emoji je bij je tekst wilt plaatsen. SwiftKey denkt daar nu de oplossing voor te hebben.

Swiftmoji

Swiftmoji is een soort uitbreiding op het bekende SwiftKey-toetsenbord. Het is wel echt een apart toetsenbord, maar alle bekende SwiftKey-functies zijn aanwezig. Het grote verschil is dat er nu een balkje met emoji boven je toetsenbord staat waar constant een actuele lijst met suggesties bijgehouden wordt. Zo kun je eenvoudig de juist emoji bij je tekst vinden. Dat balkje kan trouwens ook losgekoppeld worden en ergens anders in je scherm geplaatst worden, mocht je dat liever hebben. Tenminste, zo werkt Swiftmoji voor Android. Op iOS is de software wat beperkter en biedt de app alleen emoji-suggesties als aanvulling op het standaard toetsenbord. Daarvoor moet je nog steeds naar een apart emoji-schermpje gaan, waardoor het iets ingewikkelder is om emoji aan je tekst toe te voegen.

Release

Swiftmoji was al sinds dit voorjaar verkrijgbaar voor mensen die zich aangemeld hadden als beta-tester, maar is nu voor iedereen te downloaden. Ten minste, als je in een Engelstalig land woont. Vooralsnog is het toetsenbord alleen in het Engels beschikbaar en daarom heeft de ontwikkelaar ervan besloten om niet-Engelstalige landen, waaronder dus Nederland en België, nog even te laten wachten op de app. Dat ontdekte Androidworld. Wanneer de software in ons land uit zal komen is nog niet bekend.

Mocht je in een regio wonen waar Swiftmoji wel beschikbaar is, dan kun je voor de Android-versie terecht in de Play Store en voor de iOS-versie in de iTunes Store.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters