Sneller emoji invoeren met Swiftmoji

SwiftKey, bekend van zijn uitgebreide toetsenborden voor smartphones, heeft een speciaal emoji-toetsenbord uitgebracht. Swiftmoji is vanaf nu te downloaden, maar helaas nog niet in Nederland en België.

Emoji invoeren

Emoji worden meer en meer gebruikt en zijn inmiddels in veel toetsenborden ingebouwd. Maar om zo’n klein plaatje te gebruiken moet je bijna altijd naar een aparte pagina, waarna je uit een gigantische lijst kunt selecteren welke emoji je wilt hebben. Dat kan een tijdrovend proces zijn, zeker als je nog niet precies weet welke emoji je bij je tekst wilt plaatsen. SwiftKey denkt daar nu de oplossing voor te hebben.

Swiftmoji

Swiftmoji is een soort uitbreiding op het bekende SwiftKey-toetsenbord. Het is wel echt een apart toetsenbord, maar alle bekende SwiftKey-functies zijn aanwezig. Het grote verschil is dat er nu een balkje met emoji boven je toetsenbord staat waar constant een actuele lijst met suggesties bijgehouden wordt. Zo kun je eenvoudig de juist emoji bij je tekst vinden. Dat balkje kan trouwens ook losgekoppeld worden en ergens anders in je scherm geplaatst worden, mocht je dat liever hebben. Tenminste, zo werkt Swiftmoji voor Android. Op iOS is de software wat beperkter en biedt de app alleen emoji-suggesties als aanvulling op het standaard toetsenbord. Daarvoor moet je nog steeds naar een apart emoji-schermpje gaan, waardoor het iets ingewikkelder is om emoji aan je tekst toe te voegen.

Release

Swiftmoji was al sinds dit voorjaar verkrijgbaar voor mensen die zich aangemeld hadden als beta-tester, maar is nu voor iedereen te downloaden. Ten minste, als je in een Engelstalig land woont. Vooralsnog is het toetsenbord alleen in het Engels beschikbaar en daarom heeft de ontwikkelaar ervan besloten om niet-Engelstalige landen, waaronder dus Nederland en België, nog even te laten wachten op de app. Dat ontdekte Androidworld. Wanneer de software in ons land uit zal komen is nog niet bekend.

Mocht je in een regio wonen waar Swiftmoji wel beschikbaar is, dan kun je voor de Android-versie terecht in de Play Store en voor de iOS-versie in de iTunes Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters