Soap over Google Voice-applicatie krijgt een staartje

Google Voice kwam een tijdje terug in het nieuws omdat de applicatie door Apple uit de App Store geweerd zou zijn. De FCC startte een onderzoek naar de vermeende blokkade en vroeg daarbij zowel Google als Apple om een verklaring. Apple stelde vorige maand dat de applicatie helemaal niet geweigerd zou zijn. Google meent echter dat Apple de applicatie wel degelijk geweigerd heeft.

Google vs. Apple

Eind juli kwam het bericht naar buiten dat Apple de Google Voice-applicatie geweigerd zou hebben uit de App Store. Dit omdat het de functies van de iPhone zou doubleren. Hieruit volgde een onderzoek door de Amerikaanse FCC. De telecomwaakhond wilde weten wat specifiek de reden was voor Apple om de applicatie uit de App Store te halen. De betrokken partijen AT&T, Apple en Google werden om een toelichting gevraagd.

Enkele weken later volgde het antwoord van Apple. Zij stelden dat de applicatie niet geweigerd zou zijn. De aanvraag om Google Voice in de App Store op te nemen zou nog in behandeling zijn, en er zouden nog vragen zijn over de beveiliging van de applicatie. Google’s antwoord op de vraag wat voor communicatie er tussen Apple en Google heeft plaats gevonden over de applicatie werd niet publiekelijk bekendgemaakt. Hier kwam vrijdag echter een verandering in. In het document wat Google naar de FCC gestuurd heeft valt te lezen dat Apple wel degelijk tegen Google zou hebben gezegd dat de applicatie geweigerd is.

Apple kwam snel met een response. Men is het niet eens met Google’s brief aan de FCC. Daarnaast werd er nogmaals gezegd dat de applicatie niet geweigerd is. Er zou nog steeds overleg met Google zijn over het opnemen van de applicatie in de App Store.

Het is moeilijk te zeggen wie er gelijk heeft. Apple zou herhaaldelijk kunnen liegen. Aan de andere kant zou Google kunnen liegen, en dit voor het publiek hebben willen verbergen. Verschillende bronnen, zoals TechCrunch en AppleInsider geven er hun eigen invulling aan. Google Voice blijft vooralsnog buiten de App Store. Al is het mogelijk dat door deze kwestie het strenge regime van de App Store scheurtjes zal gaan vertonen. Voor Android-telefoons en Blackberries is de applicatie wel gewoon te gebruiken.

Google Voice rejected 

Bron: PDF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters