Software van LG G6 getoond in officiële video

Het Mobile World Congress komt steeds dichterbij en nu beginnen smartphonefabrikanten zelf ook al verschillende teasers uit te geven van aankomende vlaggenschepen. Recentelijk heeft LG namelijk een video op YouTube geplaatst over de software van de LG G6.

LG G6

LG G6 prommotie Snapdragon 821In een video van zo’n twaalf seconden laat het Koreaanse bedrijf ons alvast zien wat het in petto heeft voor hun volgende vlaggenschip, de LG G6. In deze video zien we bijvoorbeeld afgeronde randen van het scherm. Dit bevestigt de geruchten van het design van de G6. In verschillende renders hebben we namelijk al gezien hoe het toestel er uit gaat zien. Hier zien we ook dat de randen van het scherm zelf afgerond zijn. Deze video kan dit alleen maar bevestigen.

In het begin van de video zien we veel verschillende vierkantjes, gevolgd door de tekst ‘#Square’. Wat dit betekent is nog niet goed te zien, maar in de vierkantjes kunnen we wel een aantal dingen zien. Zo kunnen we de interface van bepaalde apps al zien. Verder zien we een kort moment de mogelijkheid om een achtergrond in te stellen. Dit lijkt erg op de interface die het vorige vlaggenschip in de G-lijn van LG, de LG G5, al heeft.

Specificaties

De specificaties van het aankomende vlaggenschip zijn nog niet bekend, op het gebruik van de Snapdragon 821-processor na. LG had de keus om óf de Snapdragon 821-processor te gebruiken, óf het toestel pas een paar maanden later uit te brengen. Het bedrijf heeft gekozen voor het eerste, waardoor het toestel wel kan worden aangekondigd over enkele weken, op het MWC.

Voor verdere informatie over de LG G6 zullen we toch echt in de geruchten en lekken moeten duiken. Zo zla de G6 van LG vermoedelijk 4GB of 6GB aan werkgeheugen krijgen. Ook zal het op de achterkant een dubbele camera krijgen, wat we ook zagen bij de G5 en V20. De laatstgenoemde is vooralsnog niet in Europa verkrijgbaar.

Volgens een andere teaser van LG zelf zal het toestel ook waterdicht worden en mede hierdoor afscheid nemen van de verwijderbare achterkant en accu. LG heeft al een poging gedaan het anders aan te pakken met de G5 met een semi-modulaire smartphone. Hierbij kun je de achterkant niet verwijderen, maar was de accu vanaf de onderkant uit het toestel te halen.

Beschikbaarheid

De LG G6 zal vlak voor het MWC, op 26 februari, gepresenteerd worden. Naast LG zullen ook Huawei, Sony, Samsung en Nokia hun toestellen uit de doeken doen. De prijs van de G6 is nog niet bekend, al zal dit vergelijkbaar zijn met die van de G5, die op de dag van lancering voor €699,- te krijgen was.

Bron: LG

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters