Softwarematige unlock voor iPhone 3.0 nu beschikbaar

Het iPhone devteam heeft vandaag Ultrasn0W vrijgegeven, de opvolger van Yellowsn0W. Gebruikers van een iPhone 3G op OS 3.0 kunnen hiermee hun toestel unlocken.

Pwnagetool

Er was eerder al een soft-unlock voor de iPhone 3G beschikbaar, Yellowsn0w, maar die werkt niet op iPhone 0S 3.0. Apple heeft in OS 3.0 weer aanpassingen aan de boatloader en de baseband gedaan waarop Yellowsn0w niet effectief is. Met een unlock kun je de simlock op je iPhone verwijderen. Als je je iPhone in Nederland hebt gekocht werkt die alleen met een T-Mobile-simkaart. Na deze unlock kun je ook andere operators gebruiken zoals KPN en Telfort.

Je hebt alleen iets aan deze unlock als je op iPhone 3.0 zit en je een iPhone 3G hebt (geen iPhone 3G S) met een simlock. iPhone’s uit BelgiĆ« of andere landen waar je een simlockvrije iPhone kunt kopen zijn altijd unlocked, bij iedere update van de firmware, met zo’n model heb je Ultrasn0w NIET nodig.

Om Ultrasn0w te installeren heb je Cydia of Icy nodig, je moet je toestel dus jailbreaken met Redsn0w of Pwnagetool voor Mac-gebruikers. Vervolgens ga je naar Cydia en dan Manage, vervolgens Sources, Edit en Add en tot slot voeg je repo666.ultrasn0w.com toe aan de lijst. Opgelet, die laatste 0 is het cijfer nul, niet de letter ‘o’. Daarna ga je naar ‘Changes’ en installeer je Ultrasn0w. Dan reboot je je iPhone en je bent van je simlock af. Zet wel eerst de pin-beveiliging op je simkaart uit voor je Ultrasn0w installeert aangezien het anders goed mis kan gaan.

Bron: Ultrasn0w

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters