Sonim brengt apocalyps-proof toestel met NFC naar de winkels

Sonim, maker van superstevige telefoons die meer dan één stootje kunnen hebben, brengt de XP1301 naar de markt, een telefoon die is voorzien van een NFC-chip.

Sonim XP1301

De ruggedized mobiele telefoons – het zijn geen smartphones – van Sonim zijn populair bij mensen met zware beroepen, zoals soldaten, bouwvakkers en veiligheidspersoneel. De toestellen zijn ontworpen om een flinke val te overleven, en zijn ook bestand tegen water en temperatuurschommelingen tussen plus 55 en min 20 graden Celsius.

De XM1301 valt daarnaast op door een NFC-chip, waarmee informatie kan worden uitgewisseld met bijvoorbeeld RFID-chips in producten. Ook kan er via NFC betaald worden; de telefoon verandert ermee in een digitale portemonnee.

Het toestel kost 355 euro en daarvoor kun je het zonder zorgen een uur lang in twee meter diep water gooien. Ook kun je het van twee meter hoog op een betonnen vloer laten vallen zonder dat er een kras te zien is. De NFC-chip kan twintig NFC-tags per uur lezen en vijf dagen achtereen data naar een server sturen voordat de accu het eindelijk begeeft. Als je de NFC-functie uitzet, kun je er volgens de fabrikant een heel etmaal nonstop mee bellen. De standbytijd zou 33 dagen bedragen.

Hoe de NFC-chip bewakers van dienst kan zijn, wordt in het fimpje hieronder geshowd.

Bron: Intomobile

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters