Sonim kondigt de XP1300 Core aan

Fabrikant Sonim heeft in Nederland officieel de XP1300 Core aangekondigd. Dit robuuste toestel is IP-68 gecertificeerd en daarnaast een stuk vriendelijker geprijsd dan zijn voorgangers.

Roy Vervenne Sonim Benelux

Tijdens een persbijeenkomst in Utrecht heeft fabrikant Sonim haar nieuwste telefoon aangekondigd genaamd de XP1300 Core. De XP1300 Core borduurt verder op het ‘onverwoestbare’ imago van de fabrikant als het om haar telefoons gaat. De XP1300 Core is dan ook voorzien van IP-68 certificering wat inhoud dat het toestel niet zal ontploffen, onderwater gehouden kan worden en tegen verschillende elementen van de natuur kan. Ook kan het toestel flinke schokken absorberen waardoor het laten vallen van de telefoon geen probleem meer zou moeten zijn. De XP1300 Core heeft een paar verbeter punten tegenover zijn voorgangers, zo laat Roy Vervenne, Managing Director Benelux van Sonim, tijdens de bijeenkomst weten. Een belangrijke verbetering is de ondersteuning voor het synchroniseren van de contacten met een bluetooth carkit en daarnaast is ook de luidspreker onderhanden genomen van het toestel zodat hij helderder en harder klinkt. Sonim is ook overgestapt op een nieuw besturingssysteem van een andere partij om zo beter in te kunnen spelen om vragen van klanten. De fabrikant laat daarnaast ook weten dat het haar onvoorwaardelijke garantie heeft aangepast en dat het nu eventueel klanten zal aanspreken op hun gedrag met hun toestel mocht het de schuld zijn van de klant zelf dat de telefoon kapot is gegaan. De garantie van drie jaar blijft wel gehandhaafd volgens het bedrijf.

De XP1300 Core is een functioneel toestel. Het uiterlijk spreekt niet echt tot de verbeelding maar stevig voelt het toestel zeer zeker wel aan. De telefoon is meer dan robuust te noemen en alle hoekjes en gaatjes zijn goed afgedicht zodat er geen stof en water tussendoor kan sijpelen. Het toestel houd niet bijzonder lekker vast omdat hij wat groot breed en vooral dik is waardoor je moeilijk je handen om de telefoon heen kunt vouwen. Het OS van de telefoon is ook functioneel vormgegeven en is snel in gebruik. De opties zijn beperkt te noemen en het OS kenmerkt zich als een echt Java OS. Al met al is de XP1300 een prima toestel dat een interessante niche zal aanspreken. Met een prijs van rond de 259 euro zal het toestel het naar verwachting een stuk beter gaan doen dan zijn voorgangers.

Sonim XP1300 Core

 

Sonim XP1300 Core

 

Sonim XP1300 Core

 

Sonim XP1300 Core

 

Sonim XP1300 Core

 

Sonim XP1300 Core

 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters