Sonim lanceert de robuste Land Rover S1

Sonim heeft haar assortiment uitgebreid met de nieuwe Land Rover S1. Ook dit toestel kan tegen een stootje en tegen flink wat vuil waardoor de fabrikant wederom zijn naam eer aan doet als fabrikant van de meeste robuuste telefoons.

Roy Vervenne en Bart Dirven

Sonim heeft vorige week de pers uitgenodigd bij Land Rover voor de lancering van een telefoon die al een tijdje was aangekondigd. De Land Rover S1 by Sonim is voorzien van een IP-67 certificering wat inhoud dat het toestel tegen een stevig stootje kan. Tevens geeft de certificering aan dat het toestel stofdicht en waterdicht is waardoor het toestel bijna voor elk landschap geschikt is. Tijdens de lancering van het toestel kwam Bart Dirven zijn verhaal doen over zijn beklimming van de Shishapangma berg die maar liefst 8 kilometer hoog is. Volgens Sonim sloot dit verhaal prima aan bij de nieuwe S1 aangezien het toestel de trip zonder moeite overleefd zou hebben.

Roy Vervenne, General Manager Benelux van Sonim Technologies, vervolgde zijn verhaal met de unieke eigenschappen van de Lander Rover-phone. Volgens Vervenne is de S1 voorzien van Land Rover-content en daarnaast beschikt het toestel over een 2-megapixelcamera. Daarnaast zit er een GPS-ontvanger in die constant de locatie kan doorgeven aan een centrale. Als een toestel vervolgens meer dan drie meter valt bijvoorbeeld dan schakelt het toestel automatisch de centrale in zodat die door heeft dat er nood is. Deze functionaliteit is ontworpen voor de bouw en andere gevaarlijke locaties en is volgens Vervenne uniek.

Binnenkort zullen we de eerste ervaringen posten met de nieuwe Sonim S1-telefoon. Het toestel zal in twee kleuren uit gaan komen, zwart en oranje, en zal alleen via de webshop van Typhone verkocht gaan worden. Het toestel zal voor 459 euro over de toonbank gaan volgens Sonim.

Roy Vervenne, General Manager Benelux van Sonim Technologies: “Bij de start van de productie van deze mobiele telefoons waren er geen standaarden om rugged telefoons te testen en te vergelijken. Daarom hebben wij onze eigen standaarden bepaald. De Land Rover S1 by Sonim is getest in overeenstemming met onze eigen ‘Rugged Performance Standard’ (RPS) een specifieke test op 12 punten waarmee wij waarborgen dat onze telefoons voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, waardoor de gebruiker niet in de steek wordt gelaten op het moment dat de telefoon het meest nodig is. De S1 functioneert bij temperaturen van -20 tot 55 graden Celsius en wordt geleverd met een onvoorwaardelijke garantie van drie jaar.”

“Wij zijn enthousiast over de samenwerking met Land Rover voor deze mobiele telefoon. De ultra-rugged telefoon is een sterke aanvulling op hun merchandise assortiment en wij zijn er van overtuigd dat de telefoon de klanten van Land Rover met hun avontuurlijke karakter zal aanspreken.”

Sonim Land Rover S1

 

Sonim Land Rover S1

 

Sonim Land Rover S1

 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters