Sonos-app krijgt binnenkort nieuw uiterlijk mee

Sonos is momenteel druk aan het testen met haar nieuwe app voor Android en iOS. De app krijgt een flinke UI update mee en zal daarnaast ook een aantal nieuwe functies mee gaan krijgen.

Sonos maakt de update via haar blog bekend. De update is nog niet beschikbaar voor iedereen, maar zal dat wel komende lente zijn, zo belooft de fabrikant. Consumenten met een Android-apparaat kunnen wel al de app testen. Sonos wil graag feedback hebben van haar gebruikers over de app en zal in de toekomst ook vaker beta’s gaan aanbieden aan Android-gebruikers, zo laat Yasser Rashid, Senior Director User Experience bij Sonos, aan All About Phones weten.

De update zal rugnummer 5 mee gaan krijgen en zal zowel voor Android, als voor iOS, voorzien worden van een geheel nieuw UI. Het UI is een stuk platter en het is de eerste keer dat Sonos haar app zo grondig onder handen neemt. Volgens Rashid wordt software steeds belangrijker voor Sonos en is de nieuwe app daar een duidelijk voorbeeld van. De app zal dit jaar nog een aantal updates krijgen en op termijn zal de desktop-app er ook aan moeten gaan geloven. De app is volgens Rashid gebouwd op een nieuw platform waardoor het updaten en het toevoegen van nieuwe functionaliteit voor zowel Android als iOS makkelijker moet worden.

De app gaat op iOS nu normaal overweg met de nieuwe iOS 7 design richtlijnen die Apple ingesteld heeft. Het normale menu ziet in de vernieuwde op de app een stuk overzichtelijker uit en is platter geworden. Het menu maakt nu ook gebruik van meer kleurtjes. Daarnaast is de app op het Android OS nu ook het zelfde vormgegeven als diens iOS-versie. Dit was hiervoor ook al het geval, maar de twee versies zijn nu van top tot teen aan elkaar gewaagd qua uiterlijk. Rashid noemt het platte design een nieuw digital experience dat een stuk overzichtelijker en rustiger moet overkomen.

Sonos app v5 Android 
Android
Sonos app v5 Android 
Sonos app v5 Android 
Sonos app v5 Android 
Sonos app v5 Android 
Sonos app v5 Android 
Sonos app v5 Android 
Sonos app v5 Android 

Er wordt ook melding gemaakt van nieuwe functionaliteit in de apps. Zo kun je nu ook je play 3 in surround laten staan. Als je dan muziek luistert springen ze automatisch in stereo-modi. Ook is het mogelijk gemaakt om nu te zoeken door al je bronnen, in plaats van alleen per bron, ook wel universal search genoemd. Je kunt op artiest/album/track en andere elementen doorzoeken, zonder dat je hiervoor een bron hoeft te selecteren. De app is daarnaast voor zowel Android als iOS geoptimaliseerd voor tablets, zo laat Sonos weten.

Uit een test van All About Phones blijkt dat de app zo goed als bug vrij is op zowel Android, als iOS. Rashid belooft ook dat de app op termijn lockscreen ondersteuning zal gaan krijgen op iOS. Daarnaast zal de app meer nadruk gaan leggen op de album art omdat dit een belangrijk onderdeel is van de app, aldus de ontwerper van de app.

Sonos app v5 iOS 
iOS
Sonos app v5 iOS 
Sonos app v5 iOS 
Sonos app v5 iOS 
Sonos app v5 iOS 
Sonos app v5 iOS 
Sonos app v5 iOS 
Sonos app v5 iOS 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters