'Sonos komt met ingebouwde wifi in haar speakers'

Sonos is momenteel bezig om een nieuwe speaker te ontwikkelen genaamd de Playbar. De nieuwe speaker van Sonos zal de eerste in zijn soort zijn die over ingebouwde wifi zal gaan beschikken.

Een certificaat voor de Playbar van Sonos werd door Engadget ontdekt. Sonos heeft de Playbar bij het Amerikaanse FCC laten keuren voor haar draadloze signalen en dankzij het certificaat is duidelijk geworden dat de Playbar de eerste speaker van Sonos zal worden met ingebouwde wifi. Tot nog toe werken de speakers van Sonos alleen draadloos zodra daar een bridge a 50 euro tussen wordt gezet. Anders dienen de speakers aangesloten te worden via lan. Sonos lijkt nu een andere weg in te gaan slaan door simpelweg de wifi gelijk in de speakers in te gaan bouwen.

De Sonos Playbar beschikt over wifi N en zal hierdoor moeiteloos muziek kunnen gaan streamen. Onduidelijk is nog hoe de nieuwe speaker eruit gaat zien en wat de functionaliteit van de speaker gaat worden. De verwachting is dat de Playbar op de CES aangekondigd zal gaan worden door Sonos. All About Phones zal daarbij aanwezig zijn in Amerika. De beurs begint op 7 januari.

Update op 27/12/2012 om 15:40 uur:

Sonos laat aan All About Phones weten dat het niet van plan is om van haar eigen Sonos net af te stappen in de toekomst. Een woordvoerder van het bedrijf laat weten dat Sonos haar betrouwbaarheid heeft te danken aan het private netwerk dat de fabrikant middels de bridge opzet. De fabrikant geeft dan ook aan dat het niet van plan is hier vanaf te stappen.

Sonos Playbar 

Bron: All About Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

‘Next-gen AirPods case dient ook als oplader’ lees verder

slimme verlichting slimme lampen

WANT to Have: vijf slimme lampen voor een sfeervolle verlichting lees verder

Knops

Knops: deze oordoppen zijn een volumeknop voor… alles lees verder

iPhone 8

WANT to Have: de vijf beste draadloze oordopjes onder de 200 euro lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters