Sonos-speakers gaan gebruikmaken van het normale wifi-netwerk voor draadloze audio

Sonos heeft bekend gemaakt dat haar speakers in de toekomst echt draadloos kunnen gaan werken, zonder dat hier een extra kastje voor nodig is. Middels een software-update kunnen de speakers met een normaal wifi-netwerk in de toekomst verbinden.

Tot nog toe was het bij Sonos altijd noodzakelijk om een zogenaamde bridge te kopen zodra men zijn speakers draadloos in de huiskamer wilde gaan gebruiken. De speakers maken gebruik van een eigen privé wifi–netwerk genaamd SonosNet. De bridge werd dan aangesloten middels een lan-kabel op de router waarna het prive-netwerk tot stand werd gebracht met de speakers in de huiskamer. Sonos laat middels een blogpost weten dat het in de toekomst niet meer nodig is om een bridge te kopen als men de speakers draadloos wil gaan inzetten in een huiskamer.

De fabrikant test momenteel een software-update die ervoor moet gaan zorgen dat de speakers direct met het wifi-netwerk in huis verbinding maken. Hierdoor wordt een brdige overbodig. Volgens Sonos zijn de eerste resultaten bemoedigend onder en grote groep beta-testers. De update zal dan ook binnenkort vrijgegeven worden door Sonos voor alle speakers. Wel adviseert de fabrikant om nog steeds een bridge aan te schaffen of er van gebruik te blijven maken. Volgens Sonos is dit privé-netwerk namelijk stabieler dan het normale wifi-netwerk in huis.

De eerste keer wordt het apparaat middels een smartphone aan het netwerk gekoppeld, zo laat de fabrikant weten. Ook kunnen meerdere speakers als een groep aangesloten worden op een netwerk; de speakers zullen dan onderling een privé-netwerk optuigen om met elkaar te communiceren.

sonos speakers 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Apple AR Bril

Krijgt Apple’s AR bril de discutabele iPhone X inham? lees verder

HTC Vive Focus

Details rondom standalone virtual reality headset HTC duiken op lees verder

headphones

‘Google komt met Apple Airpods concurrent met Google Assistant’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters