Sony begint met het updaten van haar smartphones naar Android 4.0

Fabrikant Sony is begonnen met het updaten van haar smartphones naar Android 4.0. Sony heeft eerst haar 2011 line-up de beschikking over het nieuwe OS en later zal de rest aan de beurt zijn.

Sony heeft afgelopen weekend in een blogpost laten weten dat het is begonnen met het uitgever van haar Android 4.0-update. De fabrikant heeft de update voor de Xperia arc S, Xperia neo V en de Xperia ray inmiddels vrijgegeven voor consumenten. De Scandinavische landen mogen als eerste over de updates gaan beschikken en in de komende weken is de rest van de wereld aan de beurt.

Sony wist eerder al te waarschuwen dat de Android 4.0-update niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Volgens Sony heeft dit alles er mee te maken dat Android 4.0 veel intensiever is voor het toestel en dat de GPU rendering niet altijd voor betere animaties zorgt. Ook is de algehele snelheid van de software niet bijzonder snel omdat Google met Android 4.0 ervoor gekozen heeft om de sql-database in de Java laag op te nemen. Hierdoor duurt het langer om gegevens uit de database op te roepen, aldus Sony.

Sony zal de update stapsgewijs vrij gaan geven per regio en land. Halverwege mei moet de update in Nederland aanbelanden en ondertussen zullen voor juli ook de rest van de Sony line-up voorzien worden van Android 4.0. De laatste smartphone hierin zal de Xperia S gaan worden die in juni over de update moet gaan beschikken.

Android ICS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Eise -

  Alsnog zou 4.0 lichter moeten draaien maar ik weet het ook niet aangezien ik zo'n toestel niet heb en niet kan testen dus. Maar volgens mij klopt het niet geheel wat Sony zegt.

 2. Pascal -

  Wel vreemd dat je iedereen hoort dat zijn telefoon sneller aanvoelt met android 4.0 alleen Sony krijgt het voor elkaar hem langzamer te maken.

  Heb zelf een galaxy Note en draai al 4.0 en deze loopt sneller dan android 2.3

  Volgens mij doet Sony dus iets ernstigs mis

  1. Danijel -

   De Note heeft een dualcore processor en meer ram. De dualcore processor zorgt voor meer geheugenbandbreedte en icm ICS werkt dat erg fijn. De oude singlecore's hebben dat dus niet. Dat heeft weinig met Sony dus te maken.

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters