Sony begint met het updaten van haar smartphones naar Android 4.0

Fabrikant Sony is begonnen met het updaten van haar smartphones naar Android 4.0. Sony heeft eerst haar 2011 line-up de beschikking over het nieuwe OS en later zal de rest aan de beurt zijn.

Sony heeft afgelopen weekend in een blogpost laten weten dat het is begonnen met het uitgever van haar Android 4.0-update. De fabrikant heeft de update voor de Xperia arc S, Xperia neo V en de Xperia ray inmiddels vrijgegeven voor consumenten. De Scandinavische landen mogen als eerste over de updates gaan beschikken en in de komende weken is de rest van de wereld aan de beurt.

Sony wist eerder al te waarschuwen dat de Android 4.0-update niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Volgens Sony heeft dit alles er mee te maken dat Android 4.0 veel intensiever is voor het toestel en dat de GPU rendering niet altijd voor betere animaties zorgt. Ook is de algehele snelheid van de software niet bijzonder snel omdat Google met Android 4.0 ervoor gekozen heeft om de sql-database in de Java laag op te nemen. Hierdoor duurt het langer om gegevens uit de database op te roepen, aldus Sony.

Sony zal de update stapsgewijs vrij gaan geven per regio en land. Halverwege mei moet de update in Nederland aanbelanden en ondertussen zullen voor juli ook de rest van de Sony line-up voorzien worden van Android 4.0. De laatste smartphone hierin zal de Xperia S gaan worden die in juni over de update moet gaan beschikken.

Android ICS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Eise -

  Alsnog zou 4.0 lichter moeten draaien maar ik weet het ook niet aangezien ik zo'n toestel niet heb en niet kan testen dus. Maar volgens mij klopt het niet geheel wat Sony zegt.

 2. Pascal -

  Wel vreemd dat je iedereen hoort dat zijn telefoon sneller aanvoelt met android 4.0 alleen Sony krijgt het voor elkaar hem langzamer te maken.

  Heb zelf een galaxy Note en draai al 4.0 en deze loopt sneller dan android 2.3

  Volgens mij doet Sony dus iets ernstigs mis

  1. Danijel -

   De Note heeft een dualcore processor en meer ram. De dualcore processor zorgt voor meer geheugenbandbreedte en icm ICS werkt dat erg fijn. De oude singlecore's hebben dat dus niet. Dat heeft weinig met Sony dus te maken.

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters