‘Sony begint niet aan QHD-scherm voor Xperia Z3’

LG presenteert volgende week in Londen haar nieuwe vlaggenschip, de G3. De Koreaanse fabrikant heeft al bevestigd dat de G3 een QHD-scherm krijgt. Hiermee is de G3 het eerste QHD-toestel dat in massaproductie gaat.

‘Sony begint niet aan QHD-scherm voor Xperia Z3’ 4167180cc0a4774

Ondertussen gaan er geruchten dat Samsung en HTC al bezig zijn met de ontwikkeling van een premiumvariant van hun huidige toptelefoons, de Galaxy S5 en de One M8. Ook deze telefoons gaan waarschijnlijk beschikken over een QHD-scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels.

Het lijkt erop dat Sony deze trend echter niet gaat volgen. De Japanse fabrikant heeft de Xperia Z2 niet lang geleden op de markt gebracht en ontwikkelt nu diens opvolger, die in september waarschijnlijk in Berlijn op het IFA wordt gepresenteerd.

Het Chinese IT168 stelt dat Sony geen QHD-scherm op de Xperia Z3 gaat zetten. De Japanners kiezen voor een full HD-scherm, zo meent de website. Het toestel zou volgens de site een Snapdragon 805-processor krijgen en 3 GB aan werkgeheugen. De camera moet plaatjes gaan schieten in 20,7 MP.

De website heeft twee foto’s weten te bemachtigen met wat de zijkant van de Xperia Z3 moet worden. De randen zouden zijn afgewerkt met een PVD-coating. Dit wijkt af van de randen van de Z2 en heeft tot gevolg dat de Z3 glimmende randen gaat krijgen, als de foto’s tenminste echt zijn.

‘Sony begint niet aan QHD-scherm voor Xperia Z3’ 2c8c5a2877204492 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

    Veel mensen zullen de Z3 om die reden laten liggen. Net als dat Apple zich het er nu makkelijk afmaakt met minder dan FHD resolutie wat in android-land al geruime tijd de standaard is voor vlaggenschepen..

    Ik zelf zie meer in het minder kwetsbaar en zuiniger maken van het scherm, zuiniger maken van de SoC's en het verder optimaliseren/uitbreiden van Android.

    1. Shurandy -

      QHD heb je werkelijk waar niks aan op een scherm rond de 5 inch, kost alleen maar geld. FHD schermen kunnen nog wel een jaar of 3/4 mee.. laat ze nu maar eens een keer aan een goede batterij werken, in laadtijd en stand-by tijd 🙂 overigens doel ik daar mee op alle smartphone fabrikanten.

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters