Sony Xperia C6 en mysterieus toestel duiken op in benchmarktest

Uit gelekte benchmarktests blijkt dat Sony binnenkort waarschijnlijk twee nieuwe budget smartphones aan gaat kondigen met interessante specificaties.

Sony

Uit de financiële resultaten die Sony deze week presenteerde bleek dat de smartphone divisie van het Japanse bedrijf betere tijden heeft gekend. Sony is niet het enige bedrijf heeft van de vertraagde groei van de smartphonemarkt, want ook Apple en LG wisten het afgelopen kwartaal minder exemplaren te verkopen dan in dezelfde periode in 2015. Gelukkig hoeft Sony zich voorlopig nog geen zorgen te maken, en zitten er natuurlijk weer nieuwe smartphones in de pijplijn. Twee van die smartphones doken vandaag op in een online benchmark database, waardoor we ongeveer weten wat Sony op de planning heeft staan.

Xperia C6

Volgens de informatie op GFXBench gaat het om de Sony F3216 en de F3311, twee mid-range smartphones met bescheiden specificaties. De Sony F3216 heeft een 4.6-inch 1080p scherm, een 21MP camera aan de achterkant met LED flash en een 16MP camera aan de voorkant van het toestel. Daarnaast heeft de onaangekondigde smartphone 2GB aan werkgeheugen en een MedtaTek MT6755 Helio P10 chipset, samen met een 1.9 GHz octa-core Cortex-A53 CPU en de Mali-T860 GPU.

Sony Xperia C6
Een gelekte render van de Xperia C6

Gebruikers hebben beschikking over 16GB aan intern geheugen, uitbreidbaar met een geheugenkaartje. Niet de meest indrukwekkende specificaties dus, maar voor een budget smartphone zou het een aantrekkelijk pakketje kunnen zijn. Op basis van de specificaties lijkt het er op dat het hier om de Xperia C6 gaat, de opvolger van de Xperia C5 Ultra. Wel moet de kanttekening geplaatst worden dat een lek van eerder deze maand op een 6.0-inch scherm wees, wat de vandaag gelekte informatie dus tegen spreekt. Toch zou het niet de eerste keer zijn dat de schermafmetingen die GFXBench noemt niet kloppen. Volgens de gelekte informatie gaat het om een toestel met zeer dunne randen rondom het scherm.

Sony F3311

Het tweede toestel dat gelekt is, de F3311, is duidelijk een goedkoper toestel. Volgens de gelekte informatie gaat het om een toestel met een 4.6-inch 720p scherm, een 13MP camera aan de achterkant en een 5MP aan de voorkant. Het toestel zou een magere 1.5GB aan werkgeheugen hebben, 16GB aan intern opslaggeheugen, en de MediaTek MT6735 chipset.

Het is nog niet bekend wanneer Sony van plan is de twee nieuwe toestellen aan te gaan kondigen, maar meestal duurt het niet lang meer nadat smartphones opduiken in benchmarktests.

Bron: GFXBench, GFXBench

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters