Sony bereidt Xperia Z4 voor, en stapt af van halfjaarlijkse vlaggenschepen

Sony zou volgens bronnen bezig zijn met de opvolger van de Xperia Z3, hoewel die laatste nog maar amper op de markt is. De Japanse fabrikant zou met de Xperia Z4 terugkomen op de strategie om elk halfjaar een nieuw vlaggenschip uit te brengen; de Xperia Z4 moet dus een vol jaar mee kunnen op de markt.

Sony Xperia Z3 design

De Xperia Z4 komt pas volgend jaar op de markt, volgens de bronnen. Waarschijnlijk wordt die telefoon gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona, dat in februari plaatsvindt.

De Xperia Z4 moet vervolgens de admiraalsvlag een jaar lang blijven voeren voor Sony. Dat is een beleidswijziging van betekenis, want sinds de Xperia Z is elk half jaar een nieuwe Xperia Z-variant op de markt gekomen. Omdat ze zo snel achter elkaar kwamen, begonnen ze echter steeds meer op elkaar te lijken en de geringe hardware-upgrades waren voor het publiek nauwelijks herkenbaar.

De Xperia Z4 zou weer een flinke specsbump krijgen ten opzichte van de Xperia Z3. De telefoon zou 4GB ram, een Exmor RS Cmos sensor in de camera en 32 GB opslaggeheugen krijgen, plus een Qualcomm Snapdragon 810-processor. Dit is een 64-bit beest van een processor met acht kernen die op 2,8 Ghz worden geklokt, volgens de geruchten.

De laatste variant van lte categorie 6 komt mee met dit toestel, en bluetooth 4.1. De camera die sinds de Xperia Z1 hetzelfde bleef, krijgt een upgrade naar een nieuwe gebogen camerasensor, maar de resolutie blijft hetzelfde op de toch al niet misselijke 20,7 megapixel.

Wat het uiterlijk betreft, zou de Xperia Z4 als twee druppels water lijken op al zijn voorgangers. Het scherm krijgt wel een flinke upgrade, het groeit naar 5,5 inch en het wordt een quad HD-display met een resolutie van 2560×1440 pixels.

Dit wordt allemaal gemeld door dezelfde bron die al voortijdig betrouwbare gegevens over de Xperia Z3 Compact wist te lekken, meldt Android Origin, de bron van dit bericht.

Bron: Android Origin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters