Sony bevestigt dat er geen Xperia Z-toestellen meer komen

Sony bevestigt dat er geen apparaten meer zullen verschijnen onder de naam Xperia Z. De nieuwe smartphones van het bedrijf zullen verschijnen in de Xperia X-reeks.

Sony maakt einde aan Xperia Z

Sinds Sony op het Mobile World Congress de Xperia X-lijn heeft aangekondigd was het redelijk onduidelijk wat de toekomst zou zijn van de Xperia Z-apparaten. De Japanse fabrikant laat nu weten dat het geen plannen heeft om nog toestellen in die lijn van apparaten uit te brengen.

“De Xperia X-serie staat voor een nieuw hoofdstuk en evolutie in onze productstrategie”, luidt het. De fabrikant laat weten dat de Xperia X-serie hoofdzakelijk focust op het brengen van goede gebruikservaringen op het vlak van camera’s, batterijduur en hardware & software-design.

Mid-end & high-end

Volgens analisten is er echter een andere motivatie voor deze keuze. Zo zou de fabrikant met de Xperia X-serie er voor kiezen om een breder assortiment mid-range apparaten aan te bieden en minder in te zetten op high-end toestellen. Dat zou ondermeer komen door de sterke concurrentie van reuzen Apple en Samsung.

Wij namen al de Sony Xperia X Performance onder handen in onze hands-onvideo op het Mobile World Congress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Floris -

  Au! Wat een zonde, ga de Z lijn wel missen. Erg tevreden met mijn Z5 compact. Vond de Z reeks uniek ten opzichte van de overhyped toestellen van Samsung en Apple. Vooral het design vind ik erg mooi en elegant. Hoop wel dat ze compact toestellen zullen blijven uitbrengen.

 2. Saleheim -

  Dat is jammer omdat Sony met de Compact toestellen in de Z-reeks toch een redelijk uniek toestel bracht: een klein toestel met topspecs. Jammer dat we dat nu gaan missen.

  1. Dominick Viëtor -

   Het einde van de Z-lijn betekent natuurlijk niet per definitie het einde van compacte high-end toestellen van Sony. Het zou inderdaad mooi zijn als ze die behouden, laten we het hopen 🙂

   1. Saleheim -

    Zou er nog een compact toestel uitkomen? Ik hoop het want Sony was daar altijd redelijk uniek in qua Android.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters