Sony bevestigt komst van Honeycomb-tablet

De hoogste baas van Sony, Howard Stringer, heeft bevestigd dat het bedrijf eind van de zomer een tablet naar de winkels brengt die op Android Honeycomb draait.

mock-up Sony Playstation tablet

Of die tablet (waarvan hiernaast een mock-up staat afgebeeld) dan in Europese winkels verkrijgbaar zal zijn, is onzeker, maar in ieder geval zei Stringer dat de Sony-tablet dan wel in Amerikaanse schappen zal liggen. Dat zei hij in een interview met een Japanse krant.

Het is goed mogelijk dat Stringer het hier heeft over een tablet waarover al eerder geruchten gingen: eentje met Playstation-capaciteiten. Er zou een speciaal design aan ten grondslag liggen waardoor je er spellen op kunt spelen. De tablet zou op een Tegra 2 dualcore processor moeten lopen en voorzien zijn van een officiƫle Playstation-certificatie.

De gadgetblog Engadget in de VS heeft wat meer details over de tablet: het zou een 9.4 inch scherm bezitten met een resolutie van 1280×800 pixels, met speciale soft- en hardware bestemd voor het streamen van mediabestanden en het spelen van Playstationspellen. Het heldere scherm zou zijn voorzien van de bekende Sony Bravia-technologie en de tablet heeft usb- en infrarode poorten, wat wijst op een aansluitingsmogelijkheid voor Playstation controllers.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters