Sony BMG levert 'gratis' muziek voor Nokia-telefoons

Na Universal heeft ook Sony BMG besloten om mee te doen aan Nokia’s ‘Comes with Music’-model, waarbij bezitters van bepaalde Nokia-telefoons een jaar lang gratis muziek kunnen downloaden, zowel naar hun mobieltje als naar de pc.

Daarmee heeft de Finse mobieltjesgigant al twee van de vier grote muziekmaatschappijen zover weten te krijgen om mee te doen aan wat gezien kan worden als een experiment met een nieuwe manier van muziekverspreiding. De ‘Comes with Music’-dienst gaat medio dit jaar van start, in eerste instantie met ondersteuning voor mobieltjes uit Nokia’s N-serie.

Vorige maand gaf Sony BMG overigens al aan geïnteresseerd te zijn in het verkopen van muziek samen met mobiele telefoons of telecomabonnementen, wat natuurlijk al aangeeft dat het allerminst om gratis muziek gaat: het label wordt betaald via de prijs van het apparaat. Ook Apple heeft interesse in deze methode voor zijn iPhone en iPod.

Na het gratis jaar mogen de ‘Comes with Music’-mobieltjesbezitters de binnengehengelde muziek houden, zo benadrukt Nokia. Tevens kunnen de tracks naar andere apparaten worden overgezet. Klanten die door willen gaan met downloaden kunnen kiezen voor een abonnement, of voor het aanschaffen van afzonderlijke tracks.

Eerder deze maand opende het bedrijf de Nokia Music Store. Dit wil de Finse mobieltjesfabrikant profileren als een voor lokale markten relevante dienst. De shop levert muziek in Microsofts wma-formaat, maar de bovengenoemde vrijheden impliceren dat er geen gebruik wordt gemaakt van drm-bescherming. Tracks kosten er een euro, voor een tientje kan een maand onbeperkt muziek worden gestreamd. Het is onduidelijk of de prijsstelling voor bezitters van ‘Comes with Music’-telefoons hetzelfde zal zijn.

02_music_store 

Bron: Twakers.net

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters