Sony BMG levert 'gratis' muziek voor Nokia-telefoons

Na Universal heeft ook Sony BMG besloten om mee te doen aan Nokia’s ‘Comes with Music’-model, waarbij bezitters van bepaalde Nokia-telefoons een jaar lang gratis muziek kunnen downloaden, zowel naar hun mobieltje als naar de pc.

Daarmee heeft de Finse mobieltjesgigant al twee van de vier grote muziekmaatschappijen zover weten te krijgen om mee te doen aan wat gezien kan worden als een experiment met een nieuwe manier van muziekverspreiding. De ‘Comes with Music’-dienst gaat medio dit jaar van start, in eerste instantie met ondersteuning voor mobieltjes uit Nokia’s N-serie.

Vorige maand gaf Sony BMG overigens al aan geïnteresseerd te zijn in het verkopen van muziek samen met mobiele telefoons of telecomabonnementen, wat natuurlijk al aangeeft dat het allerminst om gratis muziek gaat: het label wordt betaald via de prijs van het apparaat. Ook Apple heeft interesse in deze methode voor zijn iPhone en iPod.

Na het gratis jaar mogen de ‘Comes with Music’-mobieltjesbezitters de binnengehengelde muziek houden, zo benadrukt Nokia. Tevens kunnen de tracks naar andere apparaten worden overgezet. Klanten die door willen gaan met downloaden kunnen kiezen voor een abonnement, of voor het aanschaffen van afzonderlijke tracks.

Eerder deze maand opende het bedrijf de Nokia Music Store. Dit wil de Finse mobieltjesfabrikant profileren als een voor lokale markten relevante dienst. De shop levert muziek in Microsofts wma-formaat, maar de bovengenoemde vrijheden impliceren dat er geen gebruik wordt gemaakt van drm-bescherming. Tracks kosten er een euro, voor een tientje kan een maand onbeperkt muziek worden gestreamd. Het is onduidelijk of de prijsstelling voor bezitters van ‘Comes with Music’-telefoons hetzelfde zal zijn.

02_music_store 

Bron: Twakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters