Sony BMG levert 'gratis' muziek voor Nokia-telefoons

Na Universal heeft ook Sony BMG besloten om mee te doen aan Nokia’s ‘Comes with Music’-model, waarbij bezitters van bepaalde Nokia-telefoons een jaar lang gratis muziek kunnen downloaden, zowel naar hun mobieltje als naar de pc.

Daarmee heeft de Finse mobieltjesgigant al twee van de vier grote muziekmaatschappijen zover weten te krijgen om mee te doen aan wat gezien kan worden als een experiment met een nieuwe manier van muziekverspreiding. De ‘Comes with Music’-dienst gaat medio dit jaar van start, in eerste instantie met ondersteuning voor mobieltjes uit Nokia’s N-serie.

Vorige maand gaf Sony BMG overigens al aan geïnteresseerd te zijn in het verkopen van muziek samen met mobiele telefoons of telecomabonnementen, wat natuurlijk al aangeeft dat het allerminst om gratis muziek gaat: het label wordt betaald via de prijs van het apparaat. Ook Apple heeft interesse in deze methode voor zijn iPhone en iPod.

Na het gratis jaar mogen de ‘Comes with Music’-mobieltjesbezitters de binnengehengelde muziek houden, zo benadrukt Nokia. Tevens kunnen de tracks naar andere apparaten worden overgezet. Klanten die door willen gaan met downloaden kunnen kiezen voor een abonnement, of voor het aanschaffen van afzonderlijke tracks.

Eerder deze maand opende het bedrijf de Nokia Music Store. Dit wil de Finse mobieltjesfabrikant profileren als een voor lokale markten relevante dienst. De shop levert muziek in Microsofts wma-formaat, maar de bovengenoemde vrijheden impliceren dat er geen gebruik wordt gemaakt van drm-bescherming. Tracks kosten er een euro, voor een tientje kan een maand onbeperkt muziek worden gestreamd. Het is onduidelijk of de prijsstelling voor bezitters van ‘Comes with Music’-telefoons hetzelfde zal zijn.

02_music_store 

Bron: Twakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters