Sony CEO: “Onze smartphones gaan nog sneller de verkoop in”

Sony heeft tijdens het toelichten van haar financiele cijfers en de nieuwe strategie laten weten dat het vol in gaat zetten op haar smartphone business. Sony CEO Kazuo Hirai wist naderhand toe te lichten dat de fabrikant vooral sneller haar smartphones wil gaan ontwikkelen en ze ook sneller naar de markt zal gaan brengen in de toekomst

Het nieuwe Sony, zoal CEO Kazuo Hirai het noemt, richt zich voortaan volledig op games, imaging en smartphones. Vooral smartphones wordt een erg belangrijke pijler voor Sony omdat hierin veel geld te verdienen valt, aldus Hirai. Momenteel zit Sony in zwaar weer aangezien haar televisietak al voor het achtste jaar verliesgevend is en ook andere divisies minder goed presteren. Daarom heeft de nieuwe CEO besloten om het roer helemaal om te gooien en zich voortaan op camera’s, gaming en smartphones te gaan richten.

Tijdens het bekendmaken van de cijfers wist Hirai nogmaals te benadrukken dat de winst ondermeer uit smartphones en tablets moet gaan komen. Tegenover analisten onderstreept Hirai nog eens deze nieuwe strategie en weet daaraan toe te voegen dat Sony er nu op gebrand is om sneller toestellen te ontwikkelen en ze vervolgens ook sneller op de markt te krijgen. Sony loopt technisch gezien 6 tot 8 maanden achter in ontwikkeling van smartphones, aldus analisten. Daar waar concurrenten met quadcore-smartphones aankomen zetten houdt Sony het voorlopig even op dualcore-smartphones. Hier moet echter op korte termijn verandering in gaan komen, aldus Hirai.

Sony gaat flink investeren de komende periode in de R&D van smartphones en daarnaast heeft het de marketingafdeling samengevoegd van Sony Mobile en Sony zelf. Ook wordt Sony Mobile verantwoordelijk voor de verkoop van Vaio-laptops en tablets aangezien deze ook aan operators gesleten dienen te worden. Hirai is er dan ook op gebrand om met Sony Mobile flink wat marktaandeel te gaan winnen om zo de cijfers omhoog te krikken van het gehele bedrijf. Sony laat wel weten dat het 10.000 man wereldwijd gaat ontslaan als gevolg van de reorganisatie.

Sony Xperia S

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters