Sony wil na Google als eerste update naar Android 7.1.1 uitrollen

Sony heeft een ambitieus doel uitgesproken. Het Japanse bedrijf mikt er namelijk op om als eerste derde partij de update naar Android 7.1.1 Nougat uit te rollen.

Android 7.1.1 Nougat

Sony Xperia XZEen aantal dagen geleden startte Google al de uitrol van Android 7.1.1 Nougat naar de eigen telefoons. Onder meer de Google Nexus 5X, Nexus 6P Pixel en Pixel XL worden één voor één geüpdatet naar de nieuwste versie van Android. Uiteraard heeft Google een flink aantal nieuwe functies toegevoegd. Zo kunnen gebruikers nu gebruikmaken van app-snelkoppelingen. Daardoor kan je een menuutje openen door het icoontje van een app ingedrukt te houden. Vanuit dat menu kan je bijvoorbeeld snel een bericht sturen of snel een specifiek contact bellen, zonder de applicatie te openen. Ook heeft de zoekgigant een aantal emoji toegevoegd.

Sony na Google naar Android 7.1.1 Nougat

Na Google wil Sony dus de tweede ontwikkelaar en de eerste derde partij zijn die de update naar 7.1.1 Nougat uitbrengt. Het bedrijf daagt zijn gebruikers zelfs uit om hun onvrede te uiten als het dit doel niet haalt. “Als je een andere ontwikkelaar dan Google de update eerder ziet uitrollen dan wij, bereidt de rotte tomaten dan maar voor”, aldus de fabrikant tegenover XperiaBlog.

Sony heeft de broncode al in handen. Nu wacht het op de applicatiesuite en de compatibiliteit-testsuite van Google. Als de fabrikant deze gereedschappen heeft, kan zij beginnen met het optimaliseren van de software voor Xperia-telefoons. Over de plannen van andere fabrikanten over de beschikbaarheid van Android 7.1.1 Nougat is nog niet veel bekend.

Bron: XperiaBlog via TheNextWeb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters