Sony wil na Google als eerste update naar Android 7.1.1 uitrollen

Sony heeft een ambitieus doel uitgesproken. Het Japanse bedrijf mikt er namelijk op om als eerste derde partij de update naar Android 7.1.1 Nougat uit te rollen.

Android 7.1.1 Nougat

Sony Xperia XZEen aantal dagen geleden startte Google al de uitrol van Android 7.1.1 Nougat naar de eigen telefoons. Onder meer de Google Nexus 5X, Nexus 6P Pixel en Pixel XL worden één voor één geüpdatet naar de nieuwste versie van Android. Uiteraard heeft Google een flink aantal nieuwe functies toegevoegd. Zo kunnen gebruikers nu gebruikmaken van app-snelkoppelingen. Daardoor kan je een menuutje openen door het icoontje van een app ingedrukt te houden. Vanuit dat menu kan je bijvoorbeeld snel een bericht sturen of snel een specifiek contact bellen, zonder de applicatie te openen. Ook heeft de zoekgigant een aantal emoji toegevoegd.

Sony na Google naar Android 7.1.1 Nougat

Na Google wil Sony dus de tweede ontwikkelaar en de eerste derde partij zijn die de update naar 7.1.1 Nougat uitbrengt. Het bedrijf daagt zijn gebruikers zelfs uit om hun onvrede te uiten als het dit doel niet haalt. “Als je een andere ontwikkelaar dan Google de update eerder ziet uitrollen dan wij, bereidt de rotte tomaten dan maar voor”, aldus de fabrikant tegenover XperiaBlog.

Sony heeft de broncode al in handen. Nu wacht het op de applicatiesuite en de compatibiliteit-testsuite van Google. Als de fabrikant deze gereedschappen heeft, kan zij beginnen met het optimaliseren van de software voor Xperia-telefoons. Over de plannen van andere fabrikanten over de beschikbaarheid van Android 7.1.1 Nougat is nog niet veel bekend.

Bron: XperiaBlog via TheNextWeb

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters