Sony wil na Google als eerste update naar Android 7.1.1 uitrollen

Sony heeft een ambitieus doel uitgesproken. Het Japanse bedrijf mikt er namelijk op om als eerste derde partij de update naar Android 7.1.1 Nougat uit te rollen.

Android 7.1.1 Nougat

Sony Xperia XZEen aantal dagen geleden startte Google al de uitrol van Android 7.1.1 Nougat naar de eigen telefoons. Onder meer de Google Nexus 5X, Nexus 6P Pixel en Pixel XL worden één voor één geüpdatet naar de nieuwste versie van Android. Uiteraard heeft Google een flink aantal nieuwe functies toegevoegd. Zo kunnen gebruikers nu gebruikmaken van app-snelkoppelingen. Daardoor kan je een menuutje openen door het icoontje van een app ingedrukt te houden. Vanuit dat menu kan je bijvoorbeeld snel een bericht sturen of snel een specifiek contact bellen, zonder de applicatie te openen. Ook heeft de zoekgigant een aantal emoji toegevoegd.

Sony na Google naar Android 7.1.1 Nougat

Na Google wil Sony dus de tweede ontwikkelaar en de eerste derde partij zijn die de update naar 7.1.1 Nougat uitbrengt. Het bedrijf daagt zijn gebruikers zelfs uit om hun onvrede te uiten als het dit doel niet haalt. “Als je een andere ontwikkelaar dan Google de update eerder ziet uitrollen dan wij, bereidt de rotte tomaten dan maar voor”, aldus de fabrikant tegenover XperiaBlog.

Sony heeft de broncode al in handen. Nu wacht het op de applicatiesuite en de compatibiliteit-testsuite van Google. Als de fabrikant deze gereedschappen heeft, kan zij beginnen met het optimaliseren van de software voor Xperia-telefoons. Over de plannen van andere fabrikanten over de beschikbaarheid van Android 7.1.1 Nougat is nog niet veel bekend.

Bron: XperiaBlog via TheNextWeb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters