Sony Ericcson volgt duidelijk een groene strategie

Sony Ericsson heeft zichzelf doelstellingen gesteld om een lagere CO2-uitstoot te krijgen en het bedrijf in de toekomstige koolstofarme economie gezond te houden. De GreenHeart™-lijn is een goed voorbeeld van deze nieuwe strategie.

MilieuvriendelijkGister heeft Sony Ericsson zijn eerste producten van de GreenHeart™-reeks gelanceerd, de C901 GreenHeart™, Naite en de MH300 headset. De twee telefoons zijn kenmerkend door hun ‘groene kern’ wat wil zeggen dat ze zonder gevaarlijke chemicaliën zijn geproduceerd. Dankzij verschillende toepassingen van de telefoon zal de gehele CO2-uitstoot met 15% kunnen worden teruggebracht, voorbeelden van deze toepassingen zijn de e-handleiding, kleinere verpakking, gerecycled plastic en een oplader met laag vermogen. Met deze lijn van groene producten hoopt Sony Ericsson een hoge maatstaf te zetten voor de rest van de bedrijven in de telecomsector.

Tegelijkertijd met de lancering van deze producten heeft het bedrijf zijn doelstellingen op het gebied van een schoner milieu gepresenteerd.

De onderneming zal:
– 20% minder Co2 uit gaan stoten in de gehele onderneming, doel is dit te kunnen realiseren voor 2015.
– De totale Co2-uitstoot tijdens de levenscyclus van producten met 15% verminderen voor 2015.
– Het huidige TakeBack-initiatief uitbreiden, het bedrijf wil een miljoen SE-telefoons per jaar gaan inzamelen per 2011.

Dick Komiyama, de president van Sony Ericsson, zegt hierover: “We hebben wat betreft duurzaamheid een volledige levenscyclusbenadering ingevoerd om telefoons met een groene kern te maken evenals de Co2-uitstoot van het in gebruik zijnde product terug te brengen. Daarnaast zorgen wij voor een duurzaam ‘end of life’ management. De aankondiging van vandaag over de doelstellingen voor uitstootvermindering en de nieuwe baanbrekende GreenHeart™ producten is de volgende stap in de vorming van een duurzamere onderneming. Het is verder een belangrijke pilaar in onze vernieuwende strategie voor productportfolio.”

Anne-Sofie Andersson, directrice van International Chemical Secretariat (ChemSec) vertelt dat Sony Ericsson actief samen met ChemSec de strijd aangaat tegen milieuproblemen die worden veroorzaakt door het gebruik van gevaarlijke chemicaliën in bijvoorbeeld productieprocessen.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters