Sony Ericsson: '2010 was een leerjaar, 2011 wordt beter'

Sony Ericsson geeft toe dat de line-up van smartphones van het bedrijf in 2010, waarin de Xperia X10 naar de markt werd gebracht, niet echt optimaal is geweest.

Sony Ericsson Xperia X10 piano

Steve Walker, hoofd van de afdeling marketing van Sony Ericsson, heeft dat toegegeven in een interview met Pocket-Lint op de CES-beurs in Las Vegas. De eerste generatie van smartphones in de portfolio van Sony Ericsson was vooral bedoeld om de mogelijkheden van het bedrijf te laten zien aan het publiek. Maar de stormachtige ontwikkeling van Android en de telefoons voor dit mobiele besturingssysteem heeft de Zweeds-Japanse mobieltjesmaker overvallen.

“Je moet je herinneren dat 2010 het eerste jaar is geweest waarin Android-telefoons massaal op de markt zin gekomen. Ja, er waren wel een of twee dingetjes op de markt gebracht door HTC, maar toen wij in 2008 onze telefoons ontwikkelden voor het jaar 2010, wist niemand echt hoe dynamisch de Andoid-smartphonemarkt zou worden of zelfs wat de smartphonemarkt ging doen”, aldus Walker, ter verklaring voor het feit dat de Xperia-lijn de afgelopen maanden niet al te best is ontvangen in het afgelopen jaar.

“Niemand van ons kon twee jaar geleden voorspellen hoeveel gebruikers zoouden overstappen naar smartphones. En geen van ons kon toen ook voorspellen wat wel en wat niet belangrijk zou zijn voor consumenten.

Walker laat weten dat het bedrijf het afgelopen jaar een heleboel heeft geleerd, en hij meldt dat Sony Ericsson nu veel sterker voor de dag is gekomen. “We hebben geleerd van onze ervaringen en alles wat wij hebben geleerd, in de nieuwe producten verwerkt in onze nieuwe portfolio. We denken een flinke stap voorwaarts te maken in 2011.”

Wat ging er nou eigenlijk verkeerd vorig jaar? Walker: “We hebben een heleboel gesproken over het platform en de software. De hardware was ook belangrijk, maar die speelde toch de tweede viool. Wat wij denken dat anders wordt in 2011, is dat de consumenten nu beter gaan kijken naar de hardware. Niet dat de mensen de kwaliteit van de software vergeten, maar de aandacht voor hard- en software zal meer in balans komen.”

Daarmee geeft Sony Ericsson toe dat de aandacht van consumenten voor nieuwe Android-releases nogal is onderschat in het afgelopen jaar. Updates voor bestaande toestellen werden erg traag uitgerold. Daar zal het bedrijf meer aandacht voor hebben, meldt Walker.

Bron: pocketlint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. jorn -

  Dude! Jemoet wel de feiten kennen voordat je zoiets zegt. Processor is dezelde als in de désiré hd. En tja misschien geen dualcore. Maar als ik moet kiezen voorbatterijduur of ' yo ik heb n dualcore, maar ik heb het niet echt nodig dan zeg ik……kies zelf. Het lijkt mij namelijk het enige verschil met bijv lg 2X.

  1. Dominick -

   Overigens zijn dualcore processoren juist energiezuiniger omdat ze taken efficiënter kunnen verdelen 😉 Maar ik ben het wel met je eens dat er nog niet veel verschil is in de praktijk tussen dualcore of niet. Dat zal echter snel genoeg wel zo zijn, want als er dualcore-telefoons zijn worden er ook apps voor ontwikkeld die het nodig hebben 😉

  2. Tulling -

   Vooruit, de HD dan, jij je zin. Beide procs zijn echter beter dan de huidige X10 processor, maar niet meer state-of-the-art (en al helemaal niet over een maand of 3) en dat was mijn punt.

   Ik ben het met Domipost eens dat een dualcore in het begin niet veel uitmaakt, maar als je de eerste bent trek je wel aandacht als fabrikant (mits goede software) en wordt de telefoon meestal snel interessant voor mensen die het nieuwste van het nieuwste willen hebben. Als je verder naar toekomst kijkt (want contract kan 2 jarig zijn), dan wil je ook nog fatsoenlijk mee kunnen komen als de markt er meer opgericht is.

 2. Tulling -

  Een betere balans tussen soft- en hardware is natuurlijk wel wenselijk, maar de software (android updates) was veel te laat, terwijl de hardware technisch daar wel capabel voor was. De recent aangekondigde SE Arc draait weliswaar het nieuwste platform (vooralsnog), maar qua hardware is die niet heel spannend (ok, leuke processor die ook in Desire Z zit, maar de komst van dualcores in smartphones staat voor de deur).

  Als je echt vooruitstrevend wil zijn moet je gewoon als eerste met state-of-the-art hardware komen, ondersteunt met goede software. En op tijd op de markt komen en klanten niet aan het lijntje houden (ook qua software updates).

Samsung Galaxy S9 Plus

Gelekte renders Samsung Galaxy S9 tonen uiteindelijke toestel lees verder

Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition lees verder

Apple iPhone X vs OnePlus 5T

OnePlus 5T vs. Apple iPhone X snelheidstest: duurder is niet altijd beter! lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Leaker lekt geheime wapen Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone X gebruikers ontdekken nu pas verborgen feature Face ID lees verder

Huawei Nova 3

Foto’s Huawei Nova 3 gelekt: dubbele camera en meer! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters