Sony Ericsson: '2010 was een leerjaar, 2011 wordt beter'

Sony Ericsson geeft toe dat de line-up van smartphones van het bedrijf in 2010, waarin de Xperia X10 naar de markt werd gebracht, niet echt optimaal is geweest.

Sony Ericsson Xperia X10 piano

Steve Walker, hoofd van de afdeling marketing van Sony Ericsson, heeft dat toegegeven in een interview met Pocket-Lint op de CES-beurs in Las Vegas. De eerste generatie van smartphones in de portfolio van Sony Ericsson was vooral bedoeld om de mogelijkheden van het bedrijf te laten zien aan het publiek. Maar de stormachtige ontwikkeling van Android en de telefoons voor dit mobiele besturingssysteem heeft de Zweeds-Japanse mobieltjesmaker overvallen.

“Je moet je herinneren dat 2010 het eerste jaar is geweest waarin Android-telefoons massaal op de markt zin gekomen. Ja, er waren wel een of twee dingetjes op de markt gebracht door HTC, maar toen wij in 2008 onze telefoons ontwikkelden voor het jaar 2010, wist niemand echt hoe dynamisch de Andoid-smartphonemarkt zou worden of zelfs wat de smartphonemarkt ging doen”, aldus Walker, ter verklaring voor het feit dat de Xperia-lijn de afgelopen maanden niet al te best is ontvangen in het afgelopen jaar.

“Niemand van ons kon twee jaar geleden voorspellen hoeveel gebruikers zoouden overstappen naar smartphones. En geen van ons kon toen ook voorspellen wat wel en wat niet belangrijk zou zijn voor consumenten.

Walker laat weten dat het bedrijf het afgelopen jaar een heleboel heeft geleerd, en hij meldt dat Sony Ericsson nu veel sterker voor de dag is gekomen. “We hebben geleerd van onze ervaringen en alles wat wij hebben geleerd, in de nieuwe producten verwerkt in onze nieuwe portfolio. We denken een flinke stap voorwaarts te maken in 2011.”

Wat ging er nou eigenlijk verkeerd vorig jaar? Walker: “We hebben een heleboel gesproken over het platform en de software. De hardware was ook belangrijk, maar die speelde toch de tweede viool. Wat wij denken dat anders wordt in 2011, is dat de consumenten nu beter gaan kijken naar de hardware. Niet dat de mensen de kwaliteit van de software vergeten, maar de aandacht voor hard- en software zal meer in balans komen.”

Daarmee geeft Sony Ericsson toe dat de aandacht van consumenten voor nieuwe Android-releases nogal is onderschat in het afgelopen jaar. Updates voor bestaande toestellen werden erg traag uitgerold. Daar zal het bedrijf meer aandacht voor hebben, meldt Walker.

Bron: pocketlint

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters