Sony Ericsson, Acer, Dell en HP slaan de handen in één om RoHS-richtlijn aan te scherpen

Sony Ericsson, Dell, Acer en HP zijn samen met een aantal onafhankelijke organisaties begonnen met vechten voor een aanscherping van de RoHS-richtlijn voor consumenten elektronica. Deze richtlijn schrijft voor welke schadelijke stoffen er uit elektronica moeten verdwijnen.

Elektronica, en daarmee mobiele telefoons, zijn nou eenmaal niet erg goed voor het milieu en in mindere mate ook niet voor de gezondheid, maar dat wil niet zeggen dat je dit niet een klein beetje kan verbeteren. Om echt gevaarlijke stoffen uit consumentenelektronica te bannen is er de RoHS-, of Reduction of Hazardous Substances, richtijn, die voorschrijft welke stoffen niet in de producten mogen voorkomen. Deze richtlijn is echter al weer even verouderd en volgens een aantal bedrijven niet meer toereikend, zo blijkt uit een initiatief van Sony Ericsson, HP, Dell en Acer. Deze zullen zich namelijk met publieke organisaties ChemSec, Clean Production Action en European Environmental Bureau in zetten voor een aanscherping van de RoHS-richtlijn zoals die nu is. Dit maakte Sony Ericsson bekend in een persbericht.

De bedrijven willen vooral een verbod op broomhoudende vlamvertragers en PVC bewerkstelligen, aangezien die twee stoffen nu nog toegestaan zijn maar na foute verwerking wel veel schade voor het milieu opleveren. Uit een onderzoek van één van de deelnemende bedrijven, ChemSec, blijkt trouwens dat veel producenten deze stoffen al uit zichzelf mijden, waaronder Nokia, Apple, Samsung en Sony Ericsson.

“Wij zijn van mening dat de elektronicabranche de verantwoordelijkheid draagt voor het proactief zoeken naar alternatieven voor BFR en PVC en doen daarom een dringend verzoek op EU-wetgevers om leiderschap te tonen op dit gebied door te kiezen voor aanscherping van de RoHS-richtlijn,” zei Harold de Kort, Communicatiemanager bij Sony Ericsson Benelux.

RoHS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters