Sony Ericsson, Acer, Dell en HP slaan de handen in één om RoHS-richtlijn aan te scherpen

Sony Ericsson, Dell, Acer en HP zijn samen met een aantal onafhankelijke organisaties begonnen met vechten voor een aanscherping van de RoHS-richtlijn voor consumenten elektronica. Deze richtlijn schrijft voor welke schadelijke stoffen er uit elektronica moeten verdwijnen.

Elektronica, en daarmee mobiele telefoons, zijn nou eenmaal niet erg goed voor het milieu en in mindere mate ook niet voor de gezondheid, maar dat wil niet zeggen dat je dit niet een klein beetje kan verbeteren. Om echt gevaarlijke stoffen uit consumentenelektronica te bannen is er de RoHS-, of Reduction of Hazardous Substances, richtijn, die voorschrijft welke stoffen niet in de producten mogen voorkomen. Deze richtlijn is echter al weer even verouderd en volgens een aantal bedrijven niet meer toereikend, zo blijkt uit een initiatief van Sony Ericsson, HP, Dell en Acer. Deze zullen zich namelijk met publieke organisaties ChemSec, Clean Production Action en European Environmental Bureau in zetten voor een aanscherping van de RoHS-richtlijn zoals die nu is. Dit maakte Sony Ericsson bekend in een persbericht.

De bedrijven willen vooral een verbod op broomhoudende vlamvertragers en PVC bewerkstelligen, aangezien die twee stoffen nu nog toegestaan zijn maar na foute verwerking wel veel schade voor het milieu opleveren. Uit een onderzoek van één van de deelnemende bedrijven, ChemSec, blijkt trouwens dat veel producenten deze stoffen al uit zichzelf mijden, waaronder Nokia, Apple, Samsung en Sony Ericsson.

“Wij zijn van mening dat de elektronicabranche de verantwoordelijkheid draagt voor het proactief zoeken naar alternatieven voor BFR en PVC en doen daarom een dringend verzoek op EU-wetgevers om leiderschap te tonen op dit gebied door te kiezen voor aanscherping van de RoHS-richtlijn,” zei Harold de Kort, Communicatiemanager bij Sony Ericsson Benelux.

RoHS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters