Sony Ericsson begint wellicht ooit aan Windowstelefoons

Sony Ericsson sluit niet uit dat in de toekomst Windows Phone-telefoons van de fabrikant zullen verschijnen. Maar snel zal dat niet gebeuren.

Sony Ericsson Xperia arc piano

Een en ander is gemeld door Sony Ericsson-CEO Bert Nordberg. Sinds de lancering van Windows Phone 7 denkt Sony Ericsson al na over adoptie van dat platform naast Android, meldt hij. Maar fans van het idee van de Microsoft-software op een Sony Ericsson kunnen er beter niet op gaan zitten wachten, zo werd ook duidelijk.

Tijdens een conference call deed Nordberg twee belangrijke uitspraken over de strategie van het bedrijf. ”Op dit moment zien wij Android als een betere keus voor ons. Wij hebben de deur voor Windows Phones echter niet gesloten.”

En opmerking nummer twee: ”Wij hebben een tabletversie van Windows 8 gezien, en dat ziet er interessant uit.”

Nordberg haastte zich echter op te merken dat Windows Phone voor Sony Ericsson nog niet geschikt genoeg is bevonden. Het platform heeft nog veel verbeteringen nodig voordat er een SE-toestel mee wordt uitgerust.

Sony Ericsson is een kleinere speler geworden op de telecommarkt. Onlangs kondigde het bedrijf aan zich in de toekomst alleen bezig te gaan houden met smartphones. In de VS zijn de verkoopcijfers tamelijk dramatisch gedaald; vorig jaar verkocht SE in het derde kwartaal nog 45% meer telefoons dan in het net afgelopen derde kwartaal van dit jaar. Van jaar op jaar daalde de verkoop met 28%.

Bron: WM Poweruser

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters