Sony Ericsson begint wellicht ooit aan Windowstelefoons

Sony Ericsson sluit niet uit dat in de toekomst Windows Phone-telefoons van de fabrikant zullen verschijnen. Maar snel zal dat niet gebeuren.

Sony Ericsson Xperia arc piano

Een en ander is gemeld door Sony Ericsson-CEO Bert Nordberg. Sinds de lancering van Windows Phone 7 denkt Sony Ericsson al na over adoptie van dat platform naast Android, meldt hij. Maar fans van het idee van de Microsoft-software op een Sony Ericsson kunnen er beter niet op gaan zitten wachten, zo werd ook duidelijk.

Tijdens een conference call deed Nordberg twee belangrijke uitspraken over de strategie van het bedrijf. ”Op dit moment zien wij Android als een betere keus voor ons. Wij hebben de deur voor Windows Phones echter niet gesloten.”

En opmerking nummer twee: ”Wij hebben een tabletversie van Windows 8 gezien, en dat ziet er interessant uit.”

Nordberg haastte zich echter op te merken dat Windows Phone voor Sony Ericsson nog niet geschikt genoeg is bevonden. Het platform heeft nog veel verbeteringen nodig voordat er een SE-toestel mee wordt uitgerust.

Sony Ericsson is een kleinere speler geworden op de telecommarkt. Onlangs kondigde het bedrijf aan zich in de toekomst alleen bezig te gaan houden met smartphones. In de VS zijn de verkoopcijfers tamelijk dramatisch gedaald; vorig jaar verkocht SE in het derde kwartaal nog 45% meer telefoons dan in het net afgelopen derde kwartaal van dit jaar. Van jaar op jaar daalde de verkoop met 28%.

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. anoniem -

    Heeft Sony ze al uitgekocht.. of is dit er nog niet door. Ze hebben geen geld ja om met MS in zee te gaan.. mooi prater. En er is geen geldf om hun eigen os verder te ontwikkelen. 2012 is de laatste kans!!

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters