Sony Ericsson bezig met nieuwe Windows- en featuretelefoons

Sony Ericsson zal dit jaar waarschijnlijk zijn eerste Windows Phone 7-telefoons op de markt brengen. Ook zou de Zweeds-Japanse joint-venture enkele featuretelefoons in de pijplijn hebben. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Digitimes.

Sony Ericsson Xperia arc

Digitimes steekt vaak zijn licht op bij toeleveranciers van de mobiele telefoonfabrikanten. Op basis van de bestellijst kan de webkrant vervolgens een goede gok doen wat de fabrikanten zoal van plan zijn.

Zo ook voor Sony Ericsson, dat bij toeleveranciers in Taiwan een aantal bestellingen zou hebben geplaatst die wijzen op de productie van een aantal Walkman-telefoons. Daar zou Sony Ericsson er dit jaar tien miljoen van willen maken. Drie of vier modellen zouden op de markt worden gebracht. Daaronder telefoons met qwerty-toetsenbordjes en touchscreens. En dus de Walkman-telefoons.

Het afgelopen jaar boekte Sony Ericsson een heel aardig succes met zijn Android-telefoons in de Xperia-lijn. Daarvan zijn er vorig jaar zo’n negen miljoen verkocht. In totaal verkocht het bedrijf vorig jaar meer dan 43 miljoen telefoons. Daarmee behaalde SE vier procent marktaandeel in de wereld.

Hoewel Sony Ericsson onlangs nog aangaf vooral zijn kaarten op Android als besturingssysteem te blijven zetten, zouden er volgens Digitimes toch al redelijk concrete plannen zijn om ook telefoons uit te brengen met Windows Phone 7 als OS. De telefoons van 2011 van Sony Ericsson zijn gericht op het thema entertainment, en Android-telefoons zullen ook nog altijd uit de fabriek rollen. Door gebruik te maken van de technologie van Sony, met zijn Bravia-televisies en PSP-gamecomputers, probeert het bedrijf een eigen gezicht te krijgen op de mobiele telefoonmarkt.

Sony Ericsson introduceerde onlangs het topmodel Xperia Arc, een Android-smartphone met een 4.2 inch scherm en een 8.1 megapixel camera. Deze high-end telefoon moet rond 550 euro kosten. Volgend maand zal Sony Ericsson tijdens het Mobile World Congress nieuwe telefoons gaan aankondigen die waarschijnlijk nog niet over Windows Phone zullen gaan beschikken. All About Phones zal de persconferentie live gaan verslaan.

Bron: Digitimes

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters