Sony Ericsson boekt negatief resultaat door aardbeving in Japan

Sony Ericsson heeft onverwacht 42 miljoen euro verlies gemaakt in het tweede kwartaal van 2011. Volgens de producent is dit volledig te wijten aan het feit dat de aardbeving in Japan een grote impact had op de productie van de producent.

Volgens Sony Ericsson heeft de aardbeving in Japan de producent ongeveer 1.5 miljoen toestellen gekost in productie. Door de aardbeving stond de productie bij Sony Ericsson geruime tijd stil waardoor de producent haar target afzet van 8 tot 11 miljoen toestellen niet wist te halen. Sony Ericsson verkocht in het tweede kwartaal van 2011 7.6 miljoen toestellen waardoor de fabrikant een negatief kwartaal wist te boeken van 42 miljoen euro. Volgens Sony Ericsson liep de producent 400 miljoen euro omzet mis door de lagere afzet. Analisten gingen uit van een winst van net geen 5 miljoen euro, maar dat wist de producent niet te halen.

Sony Ericsson verwacht echter in het volgende kwartaal een winst te behalen doordat de productie weer op stoom is geraakt. Daarnaast zal Sony Ericsson de Xperia Play en Xperia arc in nieuwe landen gaan lanceren waardoor de afzet zal stijgen. Vooral de vraag voor de Xperia arc wist Sony Ericsson niet bij te benen, iets dat deze maand nog opgelost zal worden door Sony Ericsson. Ook werpt de trend van het omschakelen van dumbphones naar smartphones binnen de producent zijn vruchten af, zo is 70 procent van het portfolio inmiddels al smartphone.

Sony Ericsson Xperia arc 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters