Sony Ericsson boekt negatief resultaat door aardbeving in Japan

Sony Ericsson heeft onverwacht 42 miljoen euro verlies gemaakt in het tweede kwartaal van 2011. Volgens de producent is dit volledig te wijten aan het feit dat de aardbeving in Japan een grote impact had op de productie van de producent.

Volgens Sony Ericsson heeft de aardbeving in Japan de producent ongeveer 1.5 miljoen toestellen gekost in productie. Door de aardbeving stond de productie bij Sony Ericsson geruime tijd stil waardoor de producent haar target afzet van 8 tot 11 miljoen toestellen niet wist te halen. Sony Ericsson verkocht in het tweede kwartaal van 2011 7.6 miljoen toestellen waardoor de fabrikant een negatief kwartaal wist te boeken van 42 miljoen euro. Volgens Sony Ericsson liep de producent 400 miljoen euro omzet mis door de lagere afzet. Analisten gingen uit van een winst van net geen 5 miljoen euro, maar dat wist de producent niet te halen.

Sony Ericsson verwacht echter in het volgende kwartaal een winst te behalen doordat de productie weer op stoom is geraakt. Daarnaast zal Sony Ericsson de Xperia Play en Xperia arc in nieuwe landen gaan lanceren waardoor de afzet zal stijgen. Vooral de vraag voor de Xperia arc wist Sony Ericsson niet bij te benen, iets dat deze maand nog opgelost zal worden door Sony Ericsson. Ook werpt de trend van het omschakelen van dumbphones naar smartphones binnen de producent zijn vruchten af, zo is 70 procent van het portfolio inmiddels al smartphone.

Sony Ericsson Xperia arc 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Samsung -

    Tja heb het al eens eerder gezegd hier dat SOE weer in de negatieve cijfers zou komen.. In Japan gaat het zeker niet goed en diverse bedrijven hebben zeker hier onder de lijden, maar nog niet 1 daarvan heeft zijn slechte kwartaal cijfers hiervan de schuld gegeven.. Denk eerder dat de toestellen gewoon niet aanslaan bij het publiek..:)

    1. bartvuijk -

      Als dat zo is zou dat zou me zeer spijten, want SE maakt prachtige telefoons. De arc bijvoorbeeld, wat een toptoestel. Ben er nog altijd treurig over dat ik er na m'n review weer afscheid van moest nemen.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters