Sony Ericsson breid zijn Playnow aanbod uit

Sony Ericsson gaat muziek van tien muziekmaatschappijen toevoegen aan zijn mobiele Playnow-webwinkel, zo is de fabrikant van mobiele telefoons met de labels overeengekomen.

In totaal zorgen de deals ervoor dat het aanbod van de Playnow-dienst toeneemt met vijf miljoen nummers. De muziekmaatschappijen die een overeenkomst met Sony Ericsson hebben bereikt, behoren onder meer Sony BMG, Warner Music Group en EMI. Playnow opende in 2004 zijn deuren en bood in de begindagen alleen ringtones aan. Sony Ericsson heeft de dienst gaandeweg uitgebreid met muzieknummers en games en momenteel hebben gebruikers in meer dan dertig landen toegang tot de winkel.

Fabrikanten van mobiele telefoons verwachten dat de verkoop van muzieknummers via hun toestellen een grote vlucht gaat nemen. De winkel van Sony Ericsson moet met de uitbreiding de concurrentie aangaan met de Nokia Music Store, die het Finse bedrijf eind augustus vorig jaar opende.

Naast de muziek-deals heeft Sony Ericsson aangekondigd dat de naam van zijn platform voor onbekend talent, veranderd wordt van M-Buzz in Playnow Uncut. Alle Playnow-diensten moeten te bereiken zijn via de Playnow Arena-portal. Deze zal vanaf mei in Scandinaviƫ te benaderen zijn en daarna voor de rest van de wereld geopend worden. De aankondigingen werden gedaan op het internationale Midem-muziekevenement in Cannes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters