Sony Ericsson breid zijn Playnow aanbod uit

Sony Ericsson gaat muziek van tien muziekmaatschappijen toevoegen aan zijn mobiele Playnow-webwinkel, zo is de fabrikant van mobiele telefoons met de labels overeengekomen.

In totaal zorgen de deals ervoor dat het aanbod van de Playnow-dienst toeneemt met vijf miljoen nummers. De muziekmaatschappijen die een overeenkomst met Sony Ericsson hebben bereikt, behoren onder meer Sony BMG, Warner Music Group en EMI. Playnow opende in 2004 zijn deuren en bood in de begindagen alleen ringtones aan. Sony Ericsson heeft de dienst gaandeweg uitgebreid met muzieknummers en games en momenteel hebben gebruikers in meer dan dertig landen toegang tot de winkel.

Fabrikanten van mobiele telefoons verwachten dat de verkoop van muzieknummers via hun toestellen een grote vlucht gaat nemen. De winkel van Sony Ericsson moet met de uitbreiding de concurrentie aangaan met de Nokia Music Store, die het Finse bedrijf eind augustus vorig jaar opende.

Naast de muziek-deals heeft Sony Ericsson aangekondigd dat de naam van zijn platform voor onbekend talent, veranderd wordt van M-Buzz in Playnow Uncut. Alle Playnow-diensten moeten te bereiken zijn via de Playnow Arena-portal. Deze zal vanaf mei in Scandinavië te benaderen zijn en daarna voor de rest van de wereld geopend worden. De aankondigingen werden gedaan op het internationale Midem-muziekevenement in Cannes.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters