Sony Ericsson brengt Android 2.3.4 naar zijn smartphones en vernieuwt Facebook Inside Xperia

Sony Ericsson heeft bekendgemaakt dat zijn smartphones die dit jaar geïntroduceerd zijn over Android 2.3.4 gaan beschikken. Daarnaast zal ook de software van Facebook inside Xperia een update krijgen. De updates zullen vanaf oktober van dit jaar uitgebracht worden.

Sony Ericsson Neo V

De updates heeft Sony Ericsson in een persbericht bekendgemaakt. Volgens de producent laat de nieuwe reeks updates zien dat Sony Ericsson zijn toestellen goed blijft ondersteunen en dat in de toekomst ook te blijven doen.

Allereerst krijgen alle smartphones die in 2011 op de markt gebracht zijn door Sony Ericsson de beschikking over Android 2.3.4. Hierdoor zal videochat mogelijk worden met Google Talk. Ook zal de update tal van nieuwe softwaretools bevatten en naar verwachting bugfixes.

Qua nieuwe functionaliteit heeft Sony Ericsson zijn Facebook inside Xperia-tool flink uitgebreid. Zo zegt Sony Ericsson dat het liken, delen en taggen van mensen in een bericht op Facebook gemakkelijker is gemaakt en het allemaal makkelijker in gebruik is geworden. De vernieuwde applicatie maakt het ook mogelijk om Android apps en media te delen met een simpele knop op Facebook.

Ook zal Sony Ericsson 3D sweep panorama introduceren op zijn smartphones met de update. Met deze tool kan men 3D-shots maken met zijn 2D-smartphone en ze vervolgens op een 3D TV weergeven via HDMI. Onduidelijk is nog hoe dit precies in zijn werk gaat, maar wel is duidelijk dat het naar alle 2011-smartphones zal gaan komen.

De update wordt vanaf oktober via OTA uitgebracht naar de Xperia arc, Xperia play, Xperia min-serie, Xperia Neo-serie en de nog te lanceren Active en Ray. De update zal ook via de computer te installeren zijn.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters