Sony Ericsson BST-33 batterij zwelt ook op

We hebben het al vaak gezien, opgezwollen of zelfs verbrande of ontplofte accu’s van mobiele telefoons, laptops en andere gadgets. Hoewel Sony Ericsson nog geen last had van dit euvel, is er nu ook een opgezwollen Sony Ericsson-batterij gesignaleerd.

Opgezwollen, verbrande of zelfs ontplofte Litium-Ion accu’s van mobiele telefoons of andere gadgets zijn zeker niet nieuw. Veel Chinese namaakaccu’s ondergingen dit lot al en ook verschillende Nokia-toestellen zijn al om deze reden om het leven gekomen. Ook bij andere gadgets is dit euvel vaak gespot. Zo ging er een keer een Dell-laptop tijdens een persconferentie de lucht in. Sony Ericsson gebruikt de relatief veilige Lithium-Polymeer-technologie voor haar accu’s en het komt dan ook enigszins als een verrassing dat een gebruiker van Engadget foto’s postte van een opgezwollen Sony Ericsson BST-33 accu.

bst-33 dik 2

 

De BST-33 accu is het hart van menig Sony Ericsson toestel, waaronder erg populaire modellen zoals de K800i, W880i, W595 en P990. Het is dan ook zeker geen goed nieuws voor Sony Ericsson dat er problemen gespot zijn met de BST-33 accu. Een gebruiker van Engadget stuurde de betreffende site twee foto’s van een opgezwollen batterij naast een goed functionerende BST-33. De batterij, die normaal 4 millimeter dik is, is maar liefst 3 millimeter dikker geworden. Of het probleem vaker voorkomt is nog niet bekend, dus mocht je zelf ook deze problemen hebben, meld het dan hieronder. We raden gedupeerden aan om hun batterij in geen enkel geval meer te gebruiken en ermee terug te gaan naar de winkel.

bst-33 dik

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jan van der Gaauw -

  Ja, ik heb een opgezwollen accu. De accu is zeker meer dan 6 jaar oud en bij tijd en wijlen zeer intensief gebruikt. M’n 2de accu, zo’n 5 jaar oud en eveneens bij tijd en wijlen zeer intensief gebruikt, is nog in een redelijk goede staat gezien de gebruikstijd voordat hij opnieuw geladen moet worden.

 2. Marianne Bor -

  Hallo,

  Ik heb ook een opgezwollen accu, ik had hem al een poosje niet meer gebruikt en nu is hij ineens dik.
  Ik heb hem er natuurlijk meteen eruit gehaald.

 3. Gast Nieka -

  Ik heb mijn telefoon ook in de kast laten liggen de afgelopen 2 maanden en toen ik heb gisteren weer te voor schijn haalde was de accu opgezwollen. Alleen doet de telefoon het nog steeds en laat hij ook nog gewoon op. Kan ik hem blijven gebruiken? Heeft iemand advies? Wat kan er gebeuren als ik hem blijf gebruiken?

 4. xsrx -

  Ik heb dus ook een BST-33 batterij (W302), heb deze telefoon nog geen jaar. Mijn telefoon was gisteren leeg en na een paar uur opladen ging ie nog niet aan. Dacht eerst dat mijn oplader kapot was maar zag straks dat het klepje achter niet meer goed dicht ging. Ik deed het klepje open, en ja hoorr.. de batterij is helemaal op gezwollen! Erg fijn! 🙁

 5. Martin -

  Telefoon (p990i) ligt al bijna 2 jaar in de kast, nu is de batterij ook opgezwollen, komt dus blijkbaar wel vaak voor! Dus geen vocht of verkeerd gebruik, gewoon in de kast liggend! SE mag wel iets gaan regelen, een half jaar garantie is echt te weinig!

 6. Theo -

  Sony batterij BST 33 werd 2 x zo dik, geadviseerd werd naar service center te gaan van KPN, blijkt dat er maar een half jaar garantie op de accu staat. Er zit niets anders op dan een nieuwe te bestellen, gelet op de prijs van de mobiele telefoon kan ik meteen beter een nieuwe kopen, wat een service.

 7. Boomkrekel -

  Een bolle accu kan inderdaad ook duiden op een of ander defect in de telefoon zelf.
  Mijn BST-33 accu werd opeens bol en de telefoon (W880) reageerde nergens meer op.
  Net een andere accu (2e hands marktplaats) geplaatst en die staat nu ook bol. Telefoon zelf werkt nu overigens (nog) wel!
  Zou ik het aandurven om er mee te blijven lopen??

  Groet!

 8. Peter -

  Heey, ik heb een Sony Ericsson W890i en ik heb problemen met mijn batterij, elke keer wanneer ik mijn oplader in de telefoon stop krijg ik een melding te zien met ; kan batterij niet opladen. U moet een sony ericsson batterij gebruiken. Terwijl ik een origineel batterij heb? Mijn vriend heeft ook dezelfde sony batterij en heb geprobeerd op te laden maar ik krijg dan dezelfde melding maar dan met een andere originele batterij.

  Ik heb mijn telefoon daarna geupdate misschien dat het dan wel zou doen, maar het werkt nog steeds niet?

  Weten jullie misschien wat de probleem zou kunnen zijn?:S

  Groetjes, Peter

  1. Dominick -

   Je zou idd denken dat het om een software fout gaat, maar als updaten niet helpt dan ben ik bang dat er iets mis is met de batterij. Ik weet niet of je het toestel al twee jaar hebt, maar zo niet dan zou ik even terug gaan naar de winkel 😉

 9. botoya -

  mijn w880i sprong van achter open, batterij opgezwollen. Servicedesk van SE verwees me naar gsm-shop door. zij zouden de telefoon opsturen naar SE en als zou blijken dat het niet door onjuist gebruik kwam zou ik een nieuwe krijgen. Gsm-shopmedewerker zei dat dat niet kon omdat de garantie verlopen was.deze batterij is bovendien in geen winkel te koop.

 10. okew -

  Heb inmiddels hetzelfde ondervonden. De batterij van mijn telefoon (K750i) is ook opgezwollen. Heb em met een mes er uit weten te krijgen. Ik heb er inmiddels een andere batterij inzitten en de telefoon werkt weer, alleen komt nu telkens de melding dat de telefoon aan het opladen is.
  Als ik de telefoon uitzet gaat ie meteen weer aan en op het oplaadscherm. Kan ik hier iets aan veranderen?

  En als ik het hier zo lees, denk ik van niet. Maar als ik met mijn batterij terugga naar de winkel, krijg ik dan nog een nieuwe of zit dat er niet meer in?

 11. Lies -

  Ook hier hetzelfde probleem. Telefoon is al ouder dan 2 jaar, dus ben nu op zoek naar een vervangende batterij. Iemand suggesties voor een alternatieve goedkope batterij en sites?

 12. rick -

  precies hetzelfde probleem..
  ik hoop dat het aan de telefoon licht en niet aan de accu, omdat ze tegen mij zeiden dat het ook een kortsluiting kon zijn van de telefoon zelf..
  krijg volgende week antwoord, ben benieuwd

  1. Dominick -

   Ik denk het niet, maar gelukkig is een nieuwe accu maar €3 op ebay (en volgens mij zijn ze nog echt ook. Heb er iig zelf eentje en die werkt prima en ziet er 100% echt uit.)

 13. George -

  Ik heb twee afstandsbedieningen de Logitech One, ze zijn resp. 1-/12 en 1 jaar oud. Beide batterijen, beide Li-Ion's, zijn enorm opgezwollen,. zodanig dat ze nauwelijks uit de afstandsbediening zijn te verwijderen. Heb het euvel bij Logitecht gemeld. Ben erg benieuwd naar hun reactie. Hoe kan zoiets nu toch ontstaan.

 14. Wicky -

  Exact hetzelfde probleem bij mij idd! Telefoon is 1.5 jaar oud, dus geen garantie meer helaas :S
  Vervangende batterij geprobeerd, maar telefoon reageert nergens meer op…
  Dus als tip: koop geen vervangende accu voordat je hebt getest of hij het uberhaupt nog wel doet!

 15. RJ SE -

  Gisteren 14 febr. 2010 accu opgeladen, na controle bleek afdichtdeksel telefoon bol te staan en de accu staat dus bol van de spanning, ga naar de winkel om te kijken of er nog wat van garantie te verwachten is

 16. Aldo -

  Ik heb helaas hetzelfde euvel alleen is mijn telefoon al 3 jaar oud. Een vervangende originele accu kost bijna 20 euro. Dit vind ik de telefoon niet meer waard. Dus het wordt of een imitatie accu of geen accu. Toch slecht van sony ik heb dit met nog geen andere telefoon gehad.

 17. Helena -

  Ik heb mijn moeder op de Antillen een Sony Ericcson W890i kado gedaan en die belde me net op dat de batterij opgezwollen is. Die ga ik ook terugsturen naar de winkel. Hopelijk wordt goed geholpen.

 18. SEfan -

  Mijn BST-33 batterij is ook helemaal opgezwollen. Telefoon doet dan ook niets meer. Eerst naar SE gebeld, die verwezen me naar een SE servicepoint en daar konden ze niets voor me doen aangezien de telefoon al 1 jaar + een week oud was…

  Slechte service dus. Iemand nog tips hoe we dit het beste kunnen aankaarten bij SE? Het lijkt me toch echt een productiefout.

  1. Dominick -

   Fabrieksgarantie is 2 jaar, dus je hebt in ieder geval recht op een nieuwe batterij. Als je dat bij een servicepunt aankaart moeten ze dat gewoon naleven.

 19. epson -

  Die van mij is ook opgezwollen, 1 1/2 jaar oud
  Terug naar de winkel,zei men dat de garantie afgelopen was, dus niks meer konden doen.
  Toch vreemd dat het zo vaak gebeurd!!!!
  Heeft sony ericsson hier geen regeling voor!!!

 20. Rik23 -

  Bij mijn Sony Ericsson was vandaag laden niet meer mogelijk. Bij verwijderen van de batterij ging de klep haast niet meer open en bleek de BST-33 batterij opgezwollen en defect. Ik heb het toestel anderhalf jaar, dus terug gaan naar de winkel zal er wel niet meer bij zijn. Vervangende batterij is 19,95.

  1. Dominick -

   Voor die batterij zul je even terug moeten naar de winkel. Ik denk dat ze hem daar wel voor je omruilen.

   Over dat inloggen: Waar zit het probleem?

  2. dennis -

   ik heb ook een opgezwollen battery BST-33 van sony ericsson, bij nabellen zou het aan vocht liggen en dat valt niet onder de garantie. op de battery zit een half jaar garantie.

   Slechte service van sony

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Apple AR Bril

Krijgt Apple’s AR bril de discutabele iPhone X inham? lees verder

HTC Vive Focus

Details rondom standalone virtual reality headset HTC duiken op lees verder

headphones

‘Google komt met Apple Airpods concurrent met Google Assistant’ lees verder

gerecyclede materialen Apple iPhone X

Plottwist: gelekte versie iOS 11 wijst op terugkeer van de iPod lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters