Sony Ericsson C905 schiet de maker naar de top

De Sony Ericsson C905 heeft deze week voor goede verkopen in Engeland gezorgd. Zo goed zelfs, dat Sony Ericsson concurrenten Samsung en Nokia even ingehaald heeft.

Sony Ericsson heeft haar C905 nog maar net gelanceerd en nu al doet het toestel het prima. Mede door de goede verkopen van het Cyber-Shot vlaggenschip, heeft Sony Ericsson heel even het meeste marktaandeel in het Verenigd Koninkrijk. Ook toestellen als de W595 en de X1 verkopen goed in Groot Brittanië, waardoor Sony Ericsson afgelopen week dus de nummer één was qua marktaandeel in het land. In totaal groeide het marktaandeel bijna drie procent, waarmee de maker uitkwam op een marktaandeel van 28.7%. Tweede afgelopen week was Samsung, gevolgd door Nokia.

Deze statistieken zijn niet helemaal eerlijk, omdat Groot Brittanië altijd al een goede afzetmarkt is geweest voor Sony Ericsson. Het merk heeft in het Verenigd Koninkrijk een marktaandeel van rond de 25 procent, wat ver boven haar wereldwijde marktaandeel van 8.2% ligt. Ook zijn er al meerderen momenten geweest waarop het marktaandeel van de maker even een boost kreeg. Zo wisten wij begin augustus te melden dat het marktaandeel van Sony Ericsson gestegen was na de release van de Sony Ericsson C902.

Dave Hilton, Sony Ericsson’s marketing manager voor Ierland en Groot Brittanië, was erg blij met de geboekte resultaten en hoopt natuurlijk dat het toestel deze plaats even weet te behouden voor het merk.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters