Sony Ericsson doet Symbian voorlopig in de ban

De internationale persmanager van Sony Ericsson heeft bevestigd dat het bedrijf voorlopig geen Symbian-telefoons meer zal maken. De focus ligt nu vooral op Andoid bij de Zweeds-Japanse joint-venture.

Sony Ericsson Satio screenshot stand-by

De Vivaz en Vivaz Pro van Sony Ericsson boeren, naar eigen zeggen, best goed en ook de Satio heeft Sony Ericsson geen verliezen opgeleverd. Desondanks heeft het bedrijf besloten voorlopig geen Symbian-telefoons meer te gaan maken. Dat bevestigde Corporate VP en Hoofd Globale Communicatie en PR Aldo Liguori aan Bloomberg. “We hebben voorlopig geen plannen om nieuwe producten naar de Symbian Foundation standaard of besturingssysteem te ontwikkelen,” verklaarde Liguori. Sony Ericsson blijft echter wel lid van de Symbian Foundation, zodat het bedrijf de mogelijkheid wel open heeft en altijd kan besluiten toch een nieuw Symbian-toestel op de markt te zetten. Symbian heeft plaats moeten maken voor Android, waarbij Liguori wel aanmerkte dat Android zeker niet het enige besturingssysteem is dat Sony Ericsson blijft ondersteunen. Ook Windows Phone 7 hoort tot de OS’en waar Sony Ericsson momenteel aan werkt.

Sony Ericsson is niet de enige die Symbian verlaat. Ondanks de nieuwe versie van Symbian, Symbian^3, die bijna verkrijgbaar is, verlaten steeds meer bedrijven en consumenten het systeem. Samsung besloot al om voorlopig niets meer te doen met Symbian en ook LG heeft de laatste tijd geen Symbian-apparaten meer naar de markt gebracht. Alleen eigenaar Nokia ondersteunt het platform nog volledig, hoewel ook de Finnen het besturingssysteem zal doorschuiven naar het mid-range-segment om plaats te maken voor MeeGo op high-end-telefoons.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters