Sony Ericsson doet Symbian voorlopig in de ban

De internationale persmanager van Sony Ericsson heeft bevestigd dat het bedrijf voorlopig geen Symbian-telefoons meer zal maken. De focus ligt nu vooral op Andoid bij de Zweeds-Japanse joint-venture.

Sony Ericsson Satio screenshot stand-by

De Vivaz en Vivaz Pro van Sony Ericsson boeren, naar eigen zeggen, best goed en ook de Satio heeft Sony Ericsson geen verliezen opgeleverd. Desondanks heeft het bedrijf besloten voorlopig geen Symbian-telefoons meer te gaan maken. Dat bevestigde Corporate VP en Hoofd Globale Communicatie en PR Aldo Liguori aan Bloomberg. “We hebben voorlopig geen plannen om nieuwe producten naar de Symbian Foundation standaard of besturingssysteem te ontwikkelen,” verklaarde Liguori. Sony Ericsson blijft echter wel lid van de Symbian Foundation, zodat het bedrijf de mogelijkheid wel open heeft en altijd kan besluiten toch een nieuw Symbian-toestel op de markt te zetten. Symbian heeft plaats moeten maken voor Android, waarbij Liguori wel aanmerkte dat Android zeker niet het enige besturingssysteem is dat Sony Ericsson blijft ondersteunen. Ook Windows Phone 7 hoort tot de OS’en waar Sony Ericsson momenteel aan werkt.

Sony Ericsson is niet de enige die Symbian verlaat. Ondanks de nieuwe versie van Symbian, Symbian^3, die bijna verkrijgbaar is, verlaten steeds meer bedrijven en consumenten het systeem. Samsung besloot al om voorlopig niets meer te doen met Symbian en ook LG heeft de laatste tijd geen Symbian-apparaten meer naar de markt gebracht. Alleen eigenaar Nokia ondersteunt het platform nog volledig, hoewel ook de Finnen het besturingssysteem zal doorschuiven naar het mid-range-segment om plaats te maken voor MeeGo op high-end-telefoons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. henk janse -

    Geen woorden maar daden.

    ze kunnen beter meer budget aan de android afdeling spenderen neem ongeveer t budget van htc hiervoor.
    maar dat zal wel iets te veel zijn. is die ene ontwikkelaar ook niet meer zo alleen

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters