Sony Ericsson en Android, een beetje waarheid, veel onzin

Nadat Sony Ericsson zich aansloot bij de Open Handset Alliance, kwamen er veel geruchten naarboven. Veel hiervan blijkt onzin te zijn, maar niet alles.

Nog geen week geleden werd bekend dat Sony Ericsson zich, met nog dertien andere bedrijven, aansloot bij de Open Handset Alliance. Dit project richt zich op het ontwikkelen van zowel hardware als diensten voor het nieuwe Google Android besturingssysteem. Dat Sony Ericsson zich hier bij aansloot, bracht natuurlijk direct geruchten met zich mee over een Sony Ericsson smartphone die draait op Google Android. Dit toestel zou in juni 2009 de markt zien en zeker niet tegenvallen. Volgens Unofficial Sony Ericsson Blog is veel hiervan waar, maar zeker niet alles. Het grootste deel van deze geruchten is onzin, aldus de site.

Als er zo veel van de geruchten onzin is, wat klopt er dan wel? Volgens USEB zit het zo: Sony Ericsson is nog niet zo lang geleden begonnen met het ontwikkelen van een Android telefoon. Het is dus onmogelijk dat Sony Ericsson dit toestel al in juni volgend jaar op de markt heeft. Wanneer dit wel zal gebeuren, is nog niet bekend maar het zal zeker niet voor het eind van 2009 zijn. Sony Ericsson heeft zelfs officieel bevestigd dat ze van plan zijn om een Android toestel op de markt te brengen, zonder een datum te geven natuurlijk.

Unofficial Sony Ericsson Blog heeft naast dit nieuws nog een aantal feitjes gepost over Sony Ericsson en Android. Ten eerste zal de eerste Android telefoon van het merk in het high-end segment vallen, volgens de site. Dit zal echter niet altijd zo blijven, op langere termijn zal Android ook voor wat goedkopere producten gebruikt gaan worden. Hoewel Sony Ericsson met meerdere Android producten zal komen, blijft de maker ook gewoon Windows Mobile en Symbian telefoons produceren, volgens USEB. Tot slot benadrukte de site nog een keer dat er nog geen specifieke release plannen voor een Android telefoon van Sony Ericsson zijn.

android se 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters