Sony Ericsson en HTC raden eigen applicaties aan in Android Market

Producenten Sony Ericsson en HTC hebben als eerste een eigen afdeling in Android Market ingericht. De twee producenten kunnen zo via hun eigen tabblad applicaties aanbevelen en hun eigen applicaties promoten.

Producent Sony Ericsson heeft via haar blog laten weten dat haar Xperia-smartphones die voorzien zijn van het Android OS een nieuw tabblad hebben gekregen van de producent zelf in Android Market. Het tabblad ‘mijn applicaties’ is vervangen door een tabblad van de producent zelf. Zo zijn in het tabblad van Sony Ericsson de eigen applicaties van de producent te zien zoals de Hyves-plugin voor Timescape. Ook applicaties die de producent zelf aangeraden heeft is in de lijst overzichtelijk terug te vinden.

All About Phones redacteur @domipost ontdekte ook dat producent HTC een dergelijk tabblad heeft ingericht die momenteel op de HTC Desire S te zien is. HTC heeft er vooralsnog alleen voor gekozen om alleen applicaties aan te raden die het zelf van hoge kwaliteit vind. Onduidelijk is nog of de producent plannen heeft om ook eigen applicaties zoals toevoegingen voor HTC Sense via de Android Market te verspreiden.

Volgens Sony Ericsson kan het eigen ‘kanaal’ gebruikt worden om exclusieve content aan te bieden aan haar eigen smartphones. Dit zou inhouden dat de applicaties niet zomaar toegankelijk zijn in Android Market voor andere telefoons van concurrenten. Dankzij deze stapt lijkt Google het voor producenten mogelijk gemaakt te hebben om zich verder te onderscheiden op het Android-platform met diens eigen applicaties.

Sony Ericsson Android Market

 

Sony Ericsson Android Market

 

Sony Ericsson Android Market

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters