Sony Ericsson en HTC raden eigen applicaties aan in Android Market

Producenten Sony Ericsson en HTC hebben als eerste een eigen afdeling in Android Market ingericht. De twee producenten kunnen zo via hun eigen tabblad applicaties aanbevelen en hun eigen applicaties promoten.

Producent Sony Ericsson heeft via haar blog laten weten dat haar Xperia-smartphones die voorzien zijn van het Android OS een nieuw tabblad hebben gekregen van de producent zelf in Android Market. Het tabblad ‘mijn applicaties’ is vervangen door een tabblad van de producent zelf. Zo zijn in het tabblad van Sony Ericsson de eigen applicaties van de producent te zien zoals de Hyves-plugin voor Timescape. Ook applicaties die de producent zelf aangeraden heeft is in de lijst overzichtelijk terug te vinden.

All About Phones redacteur @domipost ontdekte ook dat producent HTC een dergelijk tabblad heeft ingericht die momenteel op de HTC Desire S te zien is. HTC heeft er vooralsnog alleen voor gekozen om alleen applicaties aan te raden die het zelf van hoge kwaliteit vind. Onduidelijk is nog of de producent plannen heeft om ook eigen applicaties zoals toevoegingen voor HTC Sense via de Android Market te verspreiden.

Volgens Sony Ericsson kan het eigen ‘kanaal’ gebruikt worden om exclusieve content aan te bieden aan haar eigen smartphones. Dit zou inhouden dat de applicaties niet zomaar toegankelijk zijn in Android Market voor andere telefoons van concurrenten. Dankzij deze stapt lijkt Google het voor producenten mogelijk gemaakt te hebben om zich verder te onderscheiden op het Android-platform met diens eigen applicaties.

Sony Ericsson Android Market

 

Sony Ericsson Android Market

 

Sony Ericsson Android Market

 

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters