Sony Ericsson gaat 2011 portfolio-smartphones voorzien van Android 4.0

Sony Ericsson Nederland heeft via Facebook laten weten dat alle smartphones die in 2011 geïntroduceerd zijn en nu over Android 2.3.4 beschikken, ook het volgende Androidplatform aangemeten krijgen. De fabrikant duidt hiermee op Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

De Nederlandse tak van de fabrikant heeft deze uitspraak via Facebook gedaan. Een klant van Sony Ericsson stelde via het sociale platform de vraag of Xperia-smartphones eveneens een update naar Android Ice Cream Sandwich tegemoet kunnen gaan zien. Sony Ericsson antwoordde hierop in heldere bewoordingen dat alle smartphones die door de fabrikant in 2011 geïntroduceerd zijn en die nu ook over Android 2.3.4 beschikken, ook een update tegemoet kunnen zien naar het volgende Androidplatform in 2012.

Met het volgende Androidplatform bedoelt Sony Ericsson naar verwachting specifiek Android 4.0, aangezien de patches van Android 2.3 niet als volgend platform aangemerkt kunnen worden. De toestellen die dus een update tegemoet kunnen gaan zijn zijn de Xperia Play, neo, neo V, mini pro, ray, pro, active, arc en arc S. Of de Sony Ericsson Live ook meegenomen wordt met de update is nog onduidelijk. De fabrikant wil nog niet loslaten wanneer de updates uitgebracht zullen worden. Dit wordt via de website van de producent gecommuniceerd als de tijd daar is.

Sony Ericsson Nederland: We zijn van plan om onze 2011 Xperia smartphone portfolio na Gingerbread 2.3.4. te upgraden met het volgende Android-platform. De officiële Sony Ericsson communicatie over software-upgrades wordt altijd door mijn internationale collega’s gepubliceerd op onze product blog: http://blogs.sonyericsson.com/

Sony Ericsson Ice Cream Sandwich

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Niels -

   SE heeft in het begin heel veel kritiek gehad omdat ze de x10 uitbrachten met Android 1.6 en de update vrij laat kwam dus ik verwacht dat ze hier wel van geleerd hebben. Vooral ook omdat ze van plan zijn alleen nog maar smartphones te maken en die zullen allemaal op Android draaien.

   1. Danijel -

    Idd, de 2011 line-up heeft nog vorige maand een update gekregen naar 2.3.4 en 4.0 is dus ook al onderweg. Ze hebben er van geleerd, LG nog niet..

AH productscanner AR app

Breng voortaan je ingrediënten tot leven met de Albert Heijn AR app lees verder

Android O Android Octopus

Heeft Google onthuld waar Android O voor staat met nieuwe easter egg? lees verder

Android Oreo Google I/O

Android O: acht onmisbare features om naar uit te kijken lees verder

Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters