Sony Ericsson gaat gebruikers in staat stellen haar nieuwe Xperia-smartphones legaal te rooten

Producent Sony Ericsson heeft bekend gemaakt dat het inderdaad het mogelijk gaat maken om haar nieuwe Xperia-smartphones uit 2011 legaal te rooten. De producent zal een veilige en legale methode voor haar smartphones gaan uitbrengen binnen enkele maanden om dit mogelijk te maken.

Eind februari wist de Android-manager van Sony Ericsson via twitter te melden dat hij overweegt om de discussie over rooten bij diens smartphones intern weer aan te slingeren. Simon Walker hekelde de manier waarop externe ontwikkelaars Android-smartphones van de producent wisten te rooten waardoor er vaak schade ontstond aan het toestel. Walker was dan ook van mening dat dit beter en veiliger kon, mits de producent het zelf zou gaan ondersteunen.

Blijkbaar heeft de beste man succes gehad binnen de producent aangezien Sony Ericsson nu ook officieel heeft bevestigd via haar blog dat de producent inderdaad een tool beschikbaar zal gaan stellen om haar Xperia-smartphones legaal en veilig te rooten. De tool moet al in de lente uit gaan komen en stelt de Xperia Arc, Xperia Play, Xperia Neo en de Neo Pro in staat om legaal en veilig geroot te worden.

Sony Ericsson benadrukt echter wel dat niet elke variant van de genoemde smartphones geroot zal kunnen worden. Telefoons met een simlock zullen bijvoorbeeld niet ondersteund worden door de tool. Men kan testen of zijn smartphone geschikt is voor de legale manier van de producent door in de Android SDK de Fastboot tool te gebruiken voor haar smartphone. In dien de Fastboot tool smartphone herkent, zal ook Sony Ericsson het met haar tool ondersteunen en het toestel dus kunnen rooten. De producent laat al wel weten dat de Xperia X10 niet geroot kan worden middels de tool.

Producent Sony Ericsson is met deze stap de eerste producent die haar Android-smartphone op een dusdanige manier gaat ondersteunen waardoor zogenaamde ‘superrechten’ voor Android beschikbaar komen. Andere producenten zoals HTC schroeven juist de beveiliging op met extra certificaten zodat rooten alleen maar lastiger wordt.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters