Sony Ericsson gaat gebruikers in staat stellen haar nieuwe Xperia-smartphones legaal te rooten

Producent Sony Ericsson heeft bekend gemaakt dat het inderdaad het mogelijk gaat maken om haar nieuwe Xperia-smartphones uit 2011 legaal te rooten. De producent zal een veilige en legale methode voor haar smartphones gaan uitbrengen binnen enkele maanden om dit mogelijk te maken.

Eind februari wist de Android-manager van Sony Ericsson via twitter te melden dat hij overweegt om de discussie over rooten bij diens smartphones intern weer aan te slingeren. Simon Walker hekelde de manier waarop externe ontwikkelaars Android-smartphones van de producent wisten te rooten waardoor er vaak schade ontstond aan het toestel. Walker was dan ook van mening dat dit beter en veiliger kon, mits de producent het zelf zou gaan ondersteunen.

Blijkbaar heeft de beste man succes gehad binnen de producent aangezien Sony Ericsson nu ook officieel heeft bevestigd via haar blog dat de producent inderdaad een tool beschikbaar zal gaan stellen om haar Xperia-smartphones legaal en veilig te rooten. De tool moet al in de lente uit gaan komen en stelt de Xperia Arc, Xperia Play, Xperia Neo en de Neo Pro in staat om legaal en veilig geroot te worden.

Sony Ericsson benadrukt echter wel dat niet elke variant van de genoemde smartphones geroot zal kunnen worden. Telefoons met een simlock zullen bijvoorbeeld niet ondersteund worden door de tool. Men kan testen of zijn smartphone geschikt is voor de legale manier van de producent door in de Android SDK de Fastboot tool te gebruiken voor haar smartphone. In dien de Fastboot tool smartphone herkent, zal ook Sony Ericsson het met haar tool ondersteunen en het toestel dus kunnen rooten. De producent laat al wel weten dat de Xperia X10 niet geroot kan worden middels de tool.

Producent Sony Ericsson is met deze stap de eerste producent die haar Android-smartphone op een dusdanige manier gaat ondersteunen waardoor zogenaamde ‘superrechten’ voor Android beschikbaar komen. Andere producenten zoals HTC schroeven juist de beveiliging op met extra certificaten zodat rooten alleen maar lastiger wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. pmmixx -

  Oh en nog even over de HTC met 1.2 ghz. Ik vraag me af of dat verschil wel te merken gaat zijn op de processoren die htc gebruikt..:X

 2. pmmixx -

  :XEn het RAM geheugen… Vergeet die niet, scheelt 256 mb als ik het goed heb.
  Ga ik dat merken denk je?
  Camera vind ik idd wel belangrijk. Dus dat wint de ARC.
  Het design van de HD vind ik wel mooier, maar die van de arc is ook mooi, zeker niet zo gek als de incredible S…
  Te veel toestellen om een keuze te maken tbh 😛

  @Samsung-rules (does it really? ;))
  Jaa te veel keuze idd, al begint de arc wel steeds meer mn voorkeur te krijgen, heb even stream programma uit de market op alletwee gezet, en ondanks dat het scherm iets groter is van de HD is de kwaliteit van het beeld is wel echt een stuk slechter (Volgens mij bedoelde jij dit ook Domi met de DHD que flash stream vs de Optimus. Of niet?)
  Dus de Arc vind ik tot nu toe iets meer de overhand krijgen..
  (zonde van die accu die k al besteld had voor de HD maar ach, wat is 6 dollar nou voor een accu :X)

  1. Dominick -

   Met die Optimus bedoelde ik dat idd. Maar hier bedoelde ik meer dat het scherm van de Arc sowieso mijlenver voorligt op de DHD. DHD is flets en niet heel helder.

   RAM merk je denk ik wel inderdaad, maar alleen als je veel multitaskt en dan nog valt het wel mee denk ik. Ik heb nu de Play in gebruik en dat werkt allemaal gewoon erg goed, en ik kan me niet voorstellen dat dat bij de Arc minder is. Dus dat lijkt me hooguit een factor om wat rekening mee te houden, en zeker niet om je blind op te gaan staren.

   En over het aantal toestellen, tsjah.. Er komt altijd wel weer iets nieuws uit dat beter is. Daar moet je je maar gewoon bij neerleggen 😛

   1. pmmixx -

    Ik heb ze toch nog maar even naast elkaar gelegd en de ARC heeft zeker weten het mooiere scherm.

    Ook merk je met normaal gebruik inderdaad niks van dit beetje RAM verschil. Echt multitasken zal ik toch niet gaan doen tbh.

    Idd, elke maand iets nieuws. Gewoon ff bij neerleggen en een keuze maken:Y

 3. pmmixx -

  Ik ook ben gecharmeerd van HTC. Heb nu mijn tweede toestel van hun even tussendoor (Wildfire, hiervoor ooit een HTC Touch gehad, maar windows en die pennetjes liggen mij niet zo). Nu wil ik de Desire HD gaan halen.

  Idd, SAMOLED is gewoon mooier. Dat is het enige nadeel in mijn ogen van bv DHD. Maar helaas kunnen we dat niet veranderen 🙁

  Al moet ik als ik heel eerlijk ben toch zeggen dat de SOE Xplay me ook wel aanspreekt, maar dat is puur het stukje gaming er op. Voor de rest blijft hij een beetje achter in vergelijking tot de DHD. Maar dan vraag k mezelf af, hoeveel gebruik ik nu die 8mp camera.. Of het fullhd filmen.. K heb nog 2/3 weken om te twijfelen dus zal vast wel goed komen :Y

  Wat jij? (en ik weet het, beide is geen samsung;))

  1. Dominick -

   Heren, ik ben ontroerd 😛

   Maargoed, om even op je reactie in te gaan:

   Als je een mooi scherm wilt zou ik niet voor de Play gaan en ook niet voor de DHD. Zijn eigenlijk de twee high-end-smartphones met de slechtste schermen die ik het afgelopen half jaar in handen heb gehad 🙁 Waarbij de DHD overigens de kroon spant.

   Ben zelf wel gecharmeerd van de Arc, die wel een erg goed scherm heeft en ook prima features 🙂 Of de Incredible S, die ook een aanzienlijk beter scherm heeft dan de Desire HD.

   En voor wat betreft het rooten:

   Ik vind het mooi dat de mogelijkheid geboden wordt, hoewel ik me afvraag of dat nou echt zin heeft. Als iemand wil rooten dan doet hij het toch wel, zo heeft het verleden bij bijna alle toestellen uitgewezen.

   Ben ook erg benieuwd hoe ze het met de garantie gaan aanpakken, maar ik denk dat je het nog steeds lekker zelf moet uitzoeken als je hem doodflasht. Rooten en flashen is niet hetzelfde en dat je het een toestaat betekent denk ik niet dat je het andere ook actief gaat ondersteunen.

   1. pmmixx -

    Domi,
    De Incredible gaat voor mij niet op omdat, persoonlijk, het een bruut lelijk design heeft..:P

    De arc vind ik ook wel wat hebben, alleen kan k nog nergens een echt leuke vergelijking tussen deze twee vinden..

    Ik kan ze wel hier naast elkaar leggen, maar dannog weet ik niet zeker wat toch de beste keuze zou zijn.

    Iemand een linkje of zoiets?

    Ontopic:
    True, mensen die willen rooten doen dit ook wel denk ik. Al geeft (Afhankelijk van de voorwaarden) sony hier wel een leuke kans mee, misschien dat meer mensen het dan gaan doen?:X

   2. Dominick -

    Haha, kan ik me voorstellen. Het is ook niet mijn favoriet, maar dan niet zozeer om het design, maar omdat ik hem niet lekker in de hand vind liggen.

    Denk dat de belangrijkste verschillen tussen de Arc en de DHD vrij simpel zijn: Arc heeft een beter scherm, HDMI out en betere camera, DHD een uitgebreidere interface en een aluminium behuizing. En natuurlijk het design en op het moment nog de Android-versie.

  2. Samsung-Rules -

   Hey pmMixx,

   Zou nog even wat langer wachten.. vermoed dat HTC binnekort wat toestellen gaat lanceren met processoren van 1.2 gHz en meer, en ik hoop dan ook met amoled of Samoled. Weet niet hoever Sasmung is met zijn fabriek?? Als je echt Android gek bent zou ik toch voor de Nexus S gaan.. vind dit toch wel een mooi apparaat naar een aantal keer er mee gespeelt te hebben.

   De Arc vind ik zelf ook de mooiste van de 4 devices die ze gelanceerd hebben. En hou je van foto`s maken is SOE het meest voor de hand liggend.

   Er is gewoon te veel keus, en naar 3 maanden ben je het weer beu en wil je wat anders.. ik wel.;)

 4. Samsung-Rules -

  Wie zijn nou de kleuters, fanboys, jaloerse, en lomperikken hierzo.. Als je hier commentaar op een artikel geeft dan word je voor bovenstaande uitgemaakt.. ga dan gewoon de de discussie aan als je dat wilt… als een volwassene!! :P:P:P

  1. pmmixx -

   De discussie aangaan?
   Is goed.
   Maar een discussie met een "Samsung-Rules" is geen discussie, jij zal toch alle argumenten van andere in de weer slaan zolang het geen samsung eigendom is.

   Ga je de HTC Sony en Samsung Android overlays naast elkaar leggen, wint samsung dit bij lange na niet. Beetje Iphone ripoff als je het mij vraagt. En gebruiksvriendelijker? Hoezo? Omdat je opzij scrollt in plaats van naar beneden(HTC)? Uit eindelijk kom je toch waar je wezen moet. Of je nu 1 keer naar beneden scrollt of zes keer opzij.
   Dan even terug komen op jou, en ik quote: "Dar zit niemand op te wachten, buiten een paar SOE freaks.. Ze weten van gekkigheid niet wat ze moeten verzinnen bij SOE.. Tis afgelopen met ze"
   Met wie? SE? Of de (XDA)community die zelf wil rooten? Ik denk geen van beide. Als SE dit echt vrij geeft zullen meer root community mensen die SE halen, zodat je kan rooten zonder kans dat je telefoon er dood van gaat. En dit is zeer ideaal voor de Developers.
   Dat jij hier niks in ziet of niks aan zal vinden duid in mijn ogen op een eerste jaars smartphone gebruiker die een Iphone niet kon betalen(met je samsung skin rules, tis niet eens een skin, tis een overlay).
   Ik ben zelf meer van de HTC, de Sense overlay is wat dat betreft wel de meest uitgebreide die er uit is. Al vind ik die op de Arc en Play ook wel netjes(beide gister binnen gekregen)
   Dus voordat jij gaat whinen dat je voor kleuter word uitgemaakt, onderbouw dan eens je argumenten en doe niet alsof je een klein kind bent.

   1. Samsung-Rules -

    Allereerst heb ik geen voorkeur voor een merk.. wel een OS.. moet misschien eens een andere naam nemen.

    De Iphone ripoff waar jij over spreekt heb ik nooit wat gevonden.. ik kan er niet aan wennen al die icoontjes.. vind dit er verwarrend.. geef mij maar alles onder elkaar op alfabet.

    Mijn uitspraak met het is afgelopen met ze is misschien niet de juiste.. maar ik bedoel SOE.. en heb al menig discussie hier op aap en elders gehad over SOE.. en we zullen zien.. SOE is gelijk aan lge hier in europe, en zie ze hun kop niet boven water houden.

    Dat rooten is zeker leuk voor de developers.. maar dat is toch maar een paar procent van de SOE gebruikers.. hier halen ze toch geen winst mee!!

    Ben benieuwd als iemand zijn device root met een bad rom en de device crashed.. zal dit garantie worden??

    Leuk dat je even persoonlijk word en denkt te weten wie of wat ik ben.. Ben anti Apple en kan het met gemak betalen.. en zit al sinds 1995 in de telecom… dus.. en skin of overlay.. what the fuck.. je begrijpt het toch!! En wil je zeggen dat jij je eigen niet laat kennen met je reactie.. loop je druk te maken om een paar smilies..

    jij bent al net als sommige bovenstaande mensen.. persoonlijk worden en denken dat je weet wie ik ben..

    Ga in op het artikel of mijn reactie..pfff

   2. pmmixx -

    Ik persoonlijk, nee hoor. Ik geef alleen mijn beeld van jou weer, die je zelf door je bovenstaande reacties gevormd hebt voor de lezer.

    Ja een klein percentage van de SOE gebruikers root nu, maar wat gaat er gebeuren als het legaal is? En als idd een bad rom gewoon onder garantie geflashed kan worden door sony. Ik gok er zelf op dat ze hier simpele software voor gaan maken waarmee je roms in en uit kan laden zodat je altijd terug kan naar de oorspronkelijke rom.

    Also denk ik dat SOE nooit zomaar zal vergaan. Het aandeel hier in nederland is zeker gedaald. Maar in mijn omgeving zijn er nog zat mensen met de X10 serie of zelfs de X1(die ze dan ook allemaal geroot hebben naar android) Sony heeft al jaren een behoorlijke aanhang nog die niet zomaar over wil stappen. Dit merk ik dagelijks in mijn winkel.

    En idd, alles op alfabet onder elkaar is toch een stuk beter, maar waarom dan samsung? en niet htc? Die heeft dat wel.

    Again: Ik ben niet persoonlijk gaan doen. Ik ga in en af op jou reacties. Dat door jou reacties dat beeld gevormd word is geheel aan jezelf te danken. En jij wilde een discussie aangaan. :Y

   3. Samsung-Rules -

    kijk nou komen we ergens.. Ben zeer gecharmeerd van HTC en heb er al wat versleten.. heb nu een samsung omdat deze samoled heeft en dit voor mij het mooiste is. Hoewel foto`s video`s natuurlijker overkomen op Slcd. Maar voor +- 80% gebruik je geen echte beelden op je smartphone.

    Android is oke maar ben een ms freak..;)

    grtz,

  1. Gerr -

   Ahw nice man, weer lekker positief allemaal mr samsung-rules de jaloezie druipt er weer vanaf -gevolgd door zeer intelligente comments, wat moeten we toch zonder jou? 😉

   1. Samsung-Rules -

    Mooi is nog niet gebruiksvriendelijk..:)

    En Gerr.. ik weet niet wat jaloers zijn is… heb ik nog nooit last van gehad. En intelligent of niet.. vind het leuk om SOE af te zeiken.. haha..

    Dit komt omdat ze denken dat ze zoveel beter zijn dan anderen.

 5. bassie112 -

  Je kunt zeggen wat je wilt maar dit is toch een hele goede zaak voor de tweaker. Daar waar andere bedrijven je steeds minder vrijheid willen geven geeft SE complete vrijheid. Dit zal zeker een grote stimulans zijn voor de (xda) community om mooie dingen te ontwikkelen voor de nieuwe xperia lijn!

 6. Samsung-Rules -

  Dar zit niemand op te wachten, buiten een paar SOE freaks.. Ze weten van gekkigheid niet wat ze moeten verzinnen bij SOE.. Tis afgelopen met ze..:P:P:P

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters