Sony Ericsson gaat nauwer samenwerken met Sony

Producent Sony Ericsson gaat nog verder samenwerken met haar moederbedrijf Sony. Het bedrijf neemt een manager van Sony over die als Deputy CEO zal gaan fungeren onder Sony Ericsson CEO Bert Nordberg.

Sony Ericsson logo

Zo laat Sony Ericsson in een persbericht weten. De producent maakt in haar nieuwe Xperia-lijn al gebruik van de nodige Sony-technologie die het nu ook flink aan het marketen is. Zo is de Mobile Bravia Engine terug te vinden in haar high-end smartphones en ook de Exmor R-technologie voor het maken van foto’s is overgenomen van Sony. Het lijkt er dan ook op dat de interne strategie van Sony richting de mobiele kant gaat en dat het bedrijf een groter aandeel in Sony Ericsson daarom wil gaan nemen.

Bob Ishida was tot voor kort bij Sony verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Android TV ontwikkelingen. Bij Sony Ericsson zal hij de verantwoordelijkheid van Deputy CEO en Executive Vice President op zich gaan nemen. Hij zal ondermeer verantwoordelijk zijn voor de ontwikkelcentra van de producent en het nieuwe portfolio van de producent gaan uitstippelen. Ook gaat hij ervoor zorgen dat er een betere samenwerking met Sony tot stand komt en ervaringen en technieken over en weer beter gedeeld zullen worden.

Sony Ericsson is nog steeds een joint venture tussen Sony en Ericsson maar de laatst genoemde lijkt zich steeds meer op de achtergrond te begeven wat haar dochteronderneming betreft. Ericsson beschikt echter nog wel over bijna de helft van de aandelen van Sony Ericsson en ook veel technologiƫn van Ericsson zijn terug te vinden in de toestellen van Sony Ericsson. Dit zijn dan met namen netwerktechnologiƫn om een verbinding met een netwerk tot stand te brengen. Ericsson heeft daar een uitgebreid patentportfolio in bezit, iets dat Sony Ericsson goed van pas komt sinds telecomproducenten elkaar links en rechts aanklagen voor schending van verschillende patenten.

Sony Ericsson heeft ook een nieuw R&D centrum geopend in China. De producent wil zich meer op China gaan richten en producten maken die beter op de markt toegesneden zijn. De ontwikkelde telefoons aldaar zullen ook naar de rest van de wereld gaan, aangezien het de ontwikkeling voor zowel China als de wereldmarkt onder haar hoeden neemt. Sony Ericsson heeft ook een R&D bureau in Zweden, Japan en Noord-Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters