Sony Ericsson gaat telefoons meer naar de handpalm vormen

Een interessant detail dat we vernamen tijdens de Xperience-sessies van Sony Ericsson afgelopen dinsdag, is dat het bedrijf toestellen meer naar de handpalm gaat vormen zodat ze beter in de hand liggen. In de X10 is dit al een beetje doorgevoerd, maar het zal verder gaan dan de kleine ronding van dat toestel.

Sony Ericsson Xperia X10

Sony Ericsson organiseerde afgelopen dinsdag Xperience-sessies rond de X10, waar we al uitgebreid verslag over deden. Er kwam tijdens het event echter nog een detail naar boven, dat we nog even bewaard hadden. Sony Ericsson zal in de toekomst, om de ergonomie van zijn toestellen te verbeteren, steeds meer gebruik gaan maken van een kleine curve in telefoons. Dit zal zo gebeuren dat het toestel als het ware een beetje naar de handpalm gevormd zal worden, waardoor het een stuk lekkerder in de hand ligt en dus een betere gebruikservaring geeft.

Met de X10 is Sony Ericsson hier al een beetje mee begonnen, het toestel heeft dan ook een lichte ronding in de behuizing. Dit werpt inderdaad zijn vruchten af, zo bleek uit onze ervaringen met het toestel. Het ligt erg lekker in de hand, zeker voor een tablet-telefoon met een 4″ touchscreen. Wouter Boender, Produkt Marketing Manager Benelux bij Sony Ericsson, vertelde daarbij dat dit concept in de toekomst nog verder uitgebreid zal worden met toestellen die nog meer naar de handpalm gevormd zullen worden. We zien het concept trouwens ook terug komen in de toestellen die Sony Ericsson onlangs lekte onder de codenamen Kurara, Sunny en Susan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters