Sony Ericsson gaat zich op Amerika richten om nummer 1 Android-verkoper te worden

Volgens een rapport van Bloomberg zal Sony Ericsson zich meer gaan richten op de Amerikaanse, en misschien zelfs Chinese markt. Daarmee hoopt de producent ’s werelds grootste Android-verkoper te worden.

Sony Ericsson Xperia Arc MWC

“Het epicentrum van de mobiele industrie is verplaatst naar de Westkust van Amerika. Toen ik opgroeide, was het een Europese industrie. Het is een goed doel, en het is simpel en helder: we zijn in de Android-markt en we willen nummer één zijn. Dat is een doel voor het hele bedrijf om zich rond te verenigen. En dat kun je niet bereiken zonder de US,” met die woorden zou Bert Nordberg, de CEO van Sony Ericsson, deze strategieverandering kracht bij hebben gezet.

Nordberg sprak al eerder de ambitie uit om met zijn bedrijf grootste Android-producent te worden en ook de stap naar Amerika was al gezet: de Xperia Play zal samen met Verizon Wireless op de markt gebracht worden, snel na de Europese release. Dat maakte Sony Ericsson groots bekend tijdens de aankondiging van de Xperia Play. Nu schijnt het zelfs zo te zijn dat sommige toestellen in de toekomst eerder naar Amerika zullen komen dan naar Europa.

Verder zit Sony Ericsson volgens het rapport ook de denken over uitbreiding naar China. In Japan heeft Sony Ericsson traditioneel al een hele lineup die het daar ook redelijk tot goed doet. China moet, met 20% van de wereldbevolking, na Japan het volgende Oosterse land zijn dat Sony Ericsson wil betreden, omdat daar potentieel een enorme groei te behalen valt.

Om in de eerste helft van dit jaar haar positie op de Android-markt te verstevigen, is de Xperia-lijn flink aangevuld met de Xperia Arc, Xperia Play en Xperia Neo die allen nog deze maand op de markt zullen verschijnen. Later volgt daarbij de Xperia Pro en Nordberg heeft al verteld dit jaar nog zeker 4 andere Xperia’s uit te brengen.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Gerr -

  Sorry hoor wist niet dat het je persoonlijk 😛 zou raken ook al heb ik vermeld dat't niets persoonlijk was 😛 -Kijk de reden dat ik zo'n comment schreef was om je neus op de werkelijke feiten te drukken, en van jou laatste reactie heb ik niet gezien dat de feiten die ik heb vermeld niet kloppen.
  Dus ik hoop dat je er wat van geleerd hebt, check je feiten voortaan gewoon dan weet ik cker dat niemand ons hier meer 'kinderachtig' noemt.
  En tegen de rest inderdaad zit een kern van waarheid in -dat hun toestellen later op de markt komen -hoe het nu zal verlopen zou de toekomst moeten uitwijzen, maar de rest van wat ik vermeld heb is simpel op internet te vinden ff wikipedia of naar de Eisa awards site gaan -en ik ben trouwens geen SE bezitter/fanboy heb nu een HTC toestel dus once again ik kan er gewoon niet zo goed tegen als erover bepaalde dingen onzin wordt gekraait of het nou over apple of nokia gaat ik zeg altijd:
  Everyone is entitled to his own opinion, but not his own facts :Y

 2. bassie112 -

  samsung-rules komt zo te lezen ook –mod edit– … wat een kleuterschool niveau

  -Mod-

  Gebruik gewoon maar normale taal enz 😉

 3. Erik -

  Heerlijk wat zo`n reactie kan opleveren.. haha
  samsung rules had het wat anders kunnen formuleren, maar naar mijn idee zit er toch een kern van waarheid in zijn opvattingen. En spreekt toch niemand persoonlijk aan, mits je het je persoonlijk aantrekt!!

  De reactie`s zijn de echte SE fanboys. hihi

 4. Arjan -

  Sony-Ericsson is stervende, en is helemaal niet populair meer. bij een klein gedeelte misschien.

  Hun walkman gedoe is ook niks geworden, en aan sony hebben ze de camera te danken wat de verkoop stimuleerde.

  Fanboy zijn we allemaal hier dus vind dit altijd zo kinderachtig als dat gebruikt word.

  Hoop dat SE blijft bestaan, maar is erg onzeker op dit moment.

  Als je hun hardware goed onder de loep neemt zal je zien dat ze veel oude materialen in hun nieuwe toestellen gebruiken, de batterij bijvoorbeeld

  In de U1i zit nog zo`n iel batterijtje wat ook al in de K850i zat.:P:P

 5. Ruben -

  Oké dan… sorry dat ik niet goed heb gelezen dat je met december 2011 en januari 2012 niet bedoelde dat SE dan weg is. Dan wil ik wel met je wedden dat SE niet binnen twee jaar dood is. Volgens mij was mijn reactie niet zo fanatiek, meer een grapje om het luchtig te houden. Waar kunnen mensen zich toch over opwinden!

 6. Mark -

  Ben het eens met Samsung rules.. Van Nokia, Samsung, LGe, Blackberry, Apple, HTC… doet SOE het het slecht!! Kijk nou wat ze op smartphone gebied uitbrengen.. is toch niets bijzonders… wat ze nu laatst in Barcelona hebben aangekondigd moet zich nog gaan bewijzen.. Nog een jaar als 2009 en begin 2010 voor SOE zal de strop toch echt strakker doen aantrekken..!!:Y:Y

 7. se-insider -

  Dank voor je constructieve input. WIE probeer je hier nou te overtuigen? Zo te merken vooral jezelf. Hou je vooral vast aan je argumenten. We spreken je later nog! 🙂

  1. Samsung-Rules -

   Is goed..!! Ik probeer niemand te overtuigen.. maar als ik van die lachwekkende artikelen zie vertel ik gewoon de feiten, die op dit moment werkelijkheid zijn. Dat jij en je voorganger op je pxxmeltje getrapt zijn.. jammer dan.. Demcember 2011 of januari 2012 zal SOE hun verliezen weer melden..!! Als Sony inmiddels samsung zijn handen er af trek is het helemaal over en uit!!

   1. yeahli -

    Als je ze op ze minst nog netjes met de afkorting SE noemt wordt het al heel iets beter 😉

    Design van de nieuwe toestellen zijn top! Eens kijken wat de Arc kwa prijs doet.

    Ok fijn dat er meteen Andriod versie 2.3 op komt te staan! Zit je in ieder geval niet opgescheept met een oude versie.

    Interface zag er ook erg fijn uit. Ontwerp van de menu's zien er strak en eigen uit. Kunnen sommige telefoon makers nog wat van leren gezien de helft en slappe aftrek van IOS probeerd te maken.

    Op naar april! 😛

   2. Ruben -

    Ik heb geen zin om inhoudelijk op je in te gaan, wel wil ik graag met je wedden over de stelling dat SE in december 2011 of januari 2012 dood is. Hoe veel? De eer, of een SE telefoon? Ik zeg dat het niet gebeurd. Niet zozeer omdat ik een SE-fanboy ben (meer apple :P), maar omdat je zo zeker van jezelf bent dat ik er wel een wedje op wagen wil.

   3. Samsung-Rules -

    LEZEN Ruben..!! ik zeg niet dan het eind van het jaar afgelopen is… Ik zeg dat ze over ongeveer een jaar weer verlies zullen melden!! Wat ik wel heb gezegd is dat het merk uiteindelijk zal verdwijnen zoals siemens!! Ik ben geen Fanboy zoals sommige mensen beweren hierboven.. Moet niet aan mijn naam kijken.. die wissel ik regelmatig.. Gebruik ook vaak ander toestellen met diverse osèn.. heb niet direct een voorkeur.. wel ben ik ZEER te spreken over WP7.. Mensen die zo fantiek op mijn reactie reageren zijn zelf een beetje fanboy..!!:P:P:P Advies voor allemaal.. veel lezen.. en vooral eens wat vaker in de geschiedenis terug kijken..!!;)

 8. Geen fanboy -

  Wat een knap staaltje fanboyism. Jij hebt dit nu zeker tot een kunst verheven. Je stellingen bevatten geen gegronde argumenten dus zijn compleet waardeloos.

  1. Samsung-Rules -

   :PWhoehoe.. licht geraak..? Jij heb vast iets met SOE..??

   Mij krijg je niet op de kast hoor met je rare uitspraken!! En geloof mij maar.. dat SOE gaat verdwijnen..

   Dat ze achter lopen met hun android versie is aantoonbaar, maar ga hier verder geen energie voor jouw overtuiging instoppen. De garantie is erg slecht.. heb dagelijks daar mee te maken.. Hun aankondigingen lopen 9 van de 10 keer uit… En de schil om hun Android devices is gewoon waardeloos… en zo denken VEEL mensen die ik zie er ook over.. Dus zeker 4 gegronde argumenten.. Succes:P:P:P:P

 9. Samsung-Rules -

  Was nog wat belangrijks vergeten.

  Zes: Van alle fabrikanten die android op hun devices zetten, maak SOE er toch het meest een zootje van met de schil die ze om het OS wikkelen. Alles zit zo ver en onlogisch verstopt!!:S:S

 10. Samsung-Rules -

  Whahaha.. Sony-Ericsoon is zo goed als dood..:P:P:P

  Ten eerste: hun Devices zien er niet uit.
  Twee: ze lopen altijd achter met hun android versie`s
  Drie: Garantie is erg slecht bij SOE
  Vier: Alles wat ze aankondigen komt veel later uit dan beloofd
  Vijf: Het is nooit iets geweest, het is nu nog steed niks, en het word nooit niks met SOE.

  Van mijn inside info weet ik dan ze hier in de benelux zich op het randje begeven. Stop er lekker mee Meneer SOE!!:P:P:P:P

  1. chiller -

   reactie:
   1: Hun nieuwe devices vind ik best mooi:Y maar dat is een mening( die veel mensen ovegerens met mij delen).
   2: max aan het eind van deze maand zit er android gingerbread op en ik heb alle vertrouwen in sony ericsson dat ze deze x gewoon wel updaten want sony ericsson is niet dom;)
   3: Ik heb mijn vorige X1 een paar x laten vallen en er lagen knopjes uit het toetsenboord:(. Ik stuurde hem op met dezelfde reden en ik heb een NIEUWE:Y terug gekregen.
   4: Dat was inderdaad met wat toestellen aan de hand maar zoals het er nu uitziet komen 3 van de 4 nieuw aangekondigde toestellen best snel.:P
   5: dat is jouw mening en die mening heb ik over samsung. die telefoons zijn van het aller plasticste plastic dat er maar is en samsung heeft maar 1 of 2 goede modellen van de 100, samsung heeft de hardware wel en die is een van de beste maar verpest de afwerking.

  2. Gerr -

   Sony ericsson dood?

   Zou jij wel willen heh als samsung fan -boy als je niets boeiends te vermelden heb hou dan beter je klep

   Ten eerste: Hun devices zien er nice uit, de enigste met originele designs ten opzichte van bijvoorbeeld apple, in hun android devices veel mooiere afwerking en betere materialen
   in tegenstelling tot Samsung die vaak cheap ass apple copy-cats zijn
   Galaxy S=iphone 3GS en Galaxy S2= iphone 4 ,onderhuids zijn ze wel goed maar het uiterlijk sucks, naar mijn mening.

   Twee: Ze lopen >NU< dus niet meer achter omdat ze de devices met gingerbread uitrusten Drie: Garantie is CHILL dit heb ik zelf ondervonden, die is zowieso 2 jaar! m'n toestel was binnen 2 jaar een beetje kapot aan't gaan ingeleverd splinter nieuwe gekregen, terwijl ik die zelfde 3 dagen dat ik moest wachten, alweer me abbo mocht verlengen, dus uiteindelijk 2 nieuwe toestellen aan overgehouden. Vier: Dat was in't verleden zo, maar dat moet >NU< nog blijken met de nieuwe range. Dus kan je niets overzeggen Vijf: Ze waren van 2005 tot 2008 in de top 3 fabrikanten met hun legendarische Walkman en Cybershot camera telefoons -dus ze zijn wat geweest, toen ging't in 2009 wat minder en sinds 2010 maken ze weer elk kwartaal winst, met die xperia's plus dit jaar nog Eisa award binnen gesleept categorie beste European mobile phone 2010-2011: the X10 mini Conclusie: Jou 'inside info' en de rest wat je verzonnen hebt SUCKS BALLZ ,het is niets persoonlijks maar ik kan gewoon niet goed tegen mensen die domme comments schrijven, cker als je een samsung fan-boy bent wat heb je hier dan te zoeken? Stop jij nou maar gewoon met nonsens te verspreiden. 😉

   1. Samsung-Rules -

    Je reageerd alsof ik je persoonlijk heb aangevallen.. pfff… Dit doe je bij mij wel.. Zullen we ergens afspreken.?? :(:(

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters