Sony Ericsson gaat zich op Amerika richten om nummer 1 Android-verkoper te worden

Volgens een rapport van Bloomberg zal Sony Ericsson zich meer gaan richten op de Amerikaanse, en misschien zelfs Chinese markt. Daarmee hoopt de producent ’s werelds grootste Android-verkoper te worden.

Sony Ericsson Xperia Arc MWC

“Het epicentrum van de mobiele industrie is verplaatst naar de Westkust van Amerika. Toen ik opgroeide, was het een Europese industrie. Het is een goed doel, en het is simpel en helder: we zijn in de Android-markt en we willen nummer één zijn. Dat is een doel voor het hele bedrijf om zich rond te verenigen. En dat kun je niet bereiken zonder de US,” met die woorden zou Bert Nordberg, de CEO van Sony Ericsson, deze strategieverandering kracht bij hebben gezet.

Nordberg sprak al eerder de ambitie uit om met zijn bedrijf grootste Android-producent te worden en ook de stap naar Amerika was al gezet: de Xperia Play zal samen met Verizon Wireless op de markt gebracht worden, snel na de Europese release. Dat maakte Sony Ericsson groots bekend tijdens de aankondiging van de Xperia Play. Nu schijnt het zelfs zo te zijn dat sommige toestellen in de toekomst eerder naar Amerika zullen komen dan naar Europa.

Verder zit Sony Ericsson volgens het rapport ook de denken over uitbreiding naar China. In Japan heeft Sony Ericsson traditioneel al een hele lineup die het daar ook redelijk tot goed doet. China moet, met 20% van de wereldbevolking, na Japan het volgende Oosterse land zijn dat Sony Ericsson wil betreden, omdat daar potentieel een enorme groei te behalen valt.

Om in de eerste helft van dit jaar haar positie op de Android-markt te verstevigen, is de Xperia-lijn flink aangevuld met de Xperia Arc, Xperia Play en Xperia Neo die allen nog deze maand op de markt zullen verschijnen. Later volgt daarbij de Xperia Pro en Nordberg heeft al verteld dit jaar nog zeker 4 andere Xperia’s uit te brengen.

Bron: Ubergizmo

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters