Sony Ericsson geeft Memory Stick op

Sony Ericsson heeft jarenlang zijn eigen Memory Stick gebruikt als geheugenkaart maar zal daar eindelijk mee stoppen. Een woordvoerder heeft bevestigd dat Sony Ericsson als laatste producent zal overstappen op het MicroSD-formaat voor zijn telefoons.

Sony Ericsson Xperia X1

Sony Ericsson heeft sinds het begin van de geheugenkaart gebruik gemaakt van het eigen formaat, de Memory Stick. Eerst gebruikte Sony Ericsson de Memory Stick Pro Duo, die later vervangen werd door de Memory Stick Micro, ook wel bekend als M2. Met de komst van de K850i, die een dubbel geheugenkaartslot heeft, hadden we al zo’n vermoeden dat Sony Ericsson langzaam zal gaan overstappen op de meer gebruikte MicroSD-kaart. Helaas gebeurde dit toch niet en het volgende toestel met MicroSD-ondersteuning was de X1, waarna het bij Sony Ericsson weer lange tijd stil werd rond dat formaat. Afgelopen donderdag hadden opeens alle toestellen die aangekondigd werden een MicroSD-geheugenkaartslot in plaats van een M2-exemplaar en de overstap leek dan ook eindelijk gemaakt te zijn.

Iets minder dan een week na de aankondiging van deze nieuwe toestellen met MicroSD-slot kwam het verlossende woord: de producent zal vanaf nu compleet overgaan op het gebruiken van MicroSD-kaartjes. Dit heeft een woordvoerder van Sony Ericsson bevestigd. De overstap zou een andere poging van Sony Ericsson zijn om weer wat klanten te trekken. Of ook Sony overgaat op het MicroSD-formaat voor andere elektronische apparaten en zo het hele formaat laat uitsterven, is niet bekend, maar we kunnen het ons goed voorstellen.

Sony Ericsson lijkt over te gaan op de standaardaansluitingen en misschien is dit wel een begin om helemaal over te gaan op standaard connectiepoorten, wat zou betekenen dat Sony Ericsson binnenkort ook de 3,5 millimeter headsetplug en de mini-USB-poort gaat gebruiken in zijn toestellen, zoals dat ook al in de X1 gebeurt. Een volgende stap naar de 3,5-millimeterplug hebben we ook al gezien in de W995, die we trouwens binnenkort zullen reviewen. Dit toestel was echter het enige dat door Sony Ericsson zelf gemaakt is en het is erg opvallend dat de Aino, Yari en Satio weer de FastPort-aansluiting hebben. Als we naar de huidige gegevens kijken zou het dus kunnen dat dit toch nog even uitgesteld wordt.

Dood M2 kaart 

Bron: Into Mobile

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters