Sony Ericsson heeft flink te lijden onder concurrentie

Fabrikant Sony Ericsson heeft haar financiële cijfers bekend gemaakt over het laatste kwartaal van 2011. De producent wist een half miljoen minder toestellen te slijten als gevolg van zware concurrentie en natuurrampen in Thailand.

Sony Ericsson wist in 2011 haar winstgevendheid weer terug te vinden maar sluit het laatste kwartaal van het jaar toch af met een flink verlies. De producent heeft namelijk in Q4 van 2011 een verlies geleden van 227 miljoen euro. Dit kwam vooral doordat de afzet van telefoons lager was, net als de gemiddelde verkoopprijs. Sony Ericsson wist in het laatste kwartaal 9 miljoen telefoons te verkopen, terwijl de producent een kwartaal eerder nog 9,5 miljoen telefoons verkocht. De gemiddelde prijs van een toestel daalde bij de fabrikant van 166 euro naar 143 euro. Dit kwam niet zozeer doordat de fabrikant meer normale telefoons verkocht, integendeel zelfs, maar vooral door prijserosie om zo te kunnen concurreren met andere fabrikanten.

In totaal kwam de omzet van Sony Ericsson in het afgelopen kwartaal uit op 1,3 miljard euro. Het bedrijf heeft als gevolg van het slechte kwartaal het gehele jaar in de min afgesloten. De producent heeft in totaal 206 miljoen euro verloren over 2011. Volgens Bert Nordberg, CEO van Sony Ericsson, is het verlies uit het laatste kwartaal vooral toe te schrijven aan de intense concurrentie op de markt. Daarnaast waren ook de fabrieken van Sony in Thailand onder water gelopen en was de slechte economische economie eveneens debet aan het resultaat.

Sony Ericsson laat weten dat het ongeveer 10 procent van de waarde van de Android-markt in handen heeft en 7 procent in het volume van die markt. De producent verwacht eind januari of begin februari eigendom te zijn van Sony.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters