Sony Ericsson heeft last van de Japanse aardbeving

Mobiele telefoonmaker Sony Ericsson, deels Japans, heeft gisteren gemeld dat het bedrijf last krijgt van de enorme aardbeving en de tsunami in Japan. De voorraadketen is verstoord geraakt en het bedrijf zoekt naar manieren om dat te compenseren.

Sony Ericsson Xperia Play

“Hoewel het tijd vergt om te onderzoeken wat de volledige impact van de huidige situatie is op onze bedrijfsvoering, verwacht Sony Ericsson een verstoring van de voorraadketen”, meldde het bedrijf, dat een jointventure is van het Zweedse Ericsson en het Japanse Sony.

Sony Ericsson meldt voorts dat het in contact staat met alle leveranciers van onderdelen en dat het bedrijf manieren zoekt om die elders vandaan te halen. Ook denkt Sony Ericsson erover om een deel van de productie van telefoons te verplaatsen, en wordt gekeken naar andere bronnen voor de benodigde onderdelen.

Eerder maakte het Taiwanese HTC bekend dat het geen last heeft van de Japanse aardbeving. Samsung kan er wellicht wel last van krijgen, omdat een belangrijke fabriek van flashgeheugen van Toshiba stilligt.

Over het algemeen wordt verwacht dat de smartphonemarkt weinig last zal krijgen van de aardbeving in Japan, omdat de telefoons voornamelijk elders in Azië worden geproduceerd. In China, Zuid-Korea en Taiwan. Die landen zijn niet getroffen door de Japanse aardbeving.

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters