Sony Ericsson heeft last van de Japanse aardbeving

Mobiele telefoonmaker Sony Ericsson, deels Japans, heeft gisteren gemeld dat het bedrijf last krijgt van de enorme aardbeving en de tsunami in Japan. De voorraadketen is verstoord geraakt en het bedrijf zoekt naar manieren om dat te compenseren.

Sony Ericsson Xperia Play

“Hoewel het tijd vergt om te onderzoeken wat de volledige impact van de huidige situatie is op onze bedrijfsvoering, verwacht Sony Ericsson een verstoring van de voorraadketen”, meldde het bedrijf, dat een jointventure is van het Zweedse Ericsson en het Japanse Sony.

Sony Ericsson meldt voorts dat het in contact staat met alle leveranciers van onderdelen en dat het bedrijf manieren zoekt om die elders vandaan te halen. Ook denkt Sony Ericsson erover om een deel van de productie van telefoons te verplaatsen, en wordt gekeken naar andere bronnen voor de benodigde onderdelen.

Eerder maakte het Taiwanese HTC bekend dat het geen last heeft van de Japanse aardbeving. Samsung kan er wellicht wel last van krijgen, omdat een belangrijke fabriek van flashgeheugen van Toshiba stilligt.

Over het algemeen wordt verwacht dat de smartphonemarkt weinig last zal krijgen van de aardbeving in Japan, omdat de telefoons voornamelijk elders in Aziƫ worden geproduceerd. In China, Zuid-Korea en Taiwan. Die landen zijn niet getroffen door de Japanse aardbeving.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters