'Sony Ericsson houdt flink in op feature-phones'

Bronnen binnen de OEMs van Sony Ericsson hebben verteld dat het bedrijf erg gaat inkrimpen wat betreft de productie van feature-phones en dus vooral gaan inzetten op smartphones. De bronnen vertelden ook dat er in de tweede helft van dit jaar een full-touch feature-phone van het merk komt.

Sony Ericsson laat haar meeste telefoons buiten de deur produceren en dat leidt weleens tot wat lekken van de OEMs die de toestellen produceren. Nu heeft de Taiwanese industrie gemeld dat Sony Ericsson haar assortiment aan feature-phones flink gaat uitdunnen, terwijl er juist veel meer smartphones van de Zweeds-Japanse joint-venture komen. Deze meldingen zijn trouwens niet helemaal onbevestigd door Sony Ericsson, ze kwamen namelijk voort uit een uitspraak van Steve Yeh, directeur van de Taiwanese afdeling van Sony Ericsson. Yeh zei namelijk dat smartphones ongeveer 75% van het nieuwe portfolio zouden innemen, waarna de industrie bijsprong en deze uitspraak nog wat uitbreidde.

De ‘original equipment manufacturers’ van Sony Ericsson vertelden verder dat het bedrijf de komende tijd ten minste twee feature-phones zullen lanceren, in de vorm van een Walkman-telefoon die eind Q2 verkocht moet gaan worden en een tweede toestel voor de tweede helft van dit jaar. Dit moet een full-touch feature-phone worden, iets waar de achterban van Sony Ericsson al lang op zit te wachten. Hiermee zou het populaire A2-platform van de producent eindelijk full-touch-functionaliteiten krijgen, nadat de Aino het platform al enkele touch-functies meegaf.

Sony Ericsson logo make.believe groot

 

Bron: Esato

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Huawei P20 Lite review design

Vijf redenen om (niet) voor de Huawei P20 Lite te gaan lees verder

Xiaomi Mi 8 lek

In-display vingerafdrukscanner voor Xiaomi Mi 8 en niet Mi 7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters