'Sony Ericsson houdt flink in op feature-phones'

Bronnen binnen de OEMs van Sony Ericsson hebben verteld dat het bedrijf erg gaat inkrimpen wat betreft de productie van feature-phones en dus vooral gaan inzetten op smartphones. De bronnen vertelden ook dat er in de tweede helft van dit jaar een full-touch feature-phone van het merk komt.

Sony Ericsson laat haar meeste telefoons buiten de deur produceren en dat leidt weleens tot wat lekken van de OEMs die de toestellen produceren. Nu heeft de Taiwanese industrie gemeld dat Sony Ericsson haar assortiment aan feature-phones flink gaat uitdunnen, terwijl er juist veel meer smartphones van de Zweeds-Japanse joint-venture komen. Deze meldingen zijn trouwens niet helemaal onbevestigd door Sony Ericsson, ze kwamen namelijk voort uit een uitspraak van Steve Yeh, directeur van de Taiwanese afdeling van Sony Ericsson. Yeh zei namelijk dat smartphones ongeveer 75% van het nieuwe portfolio zouden innemen, waarna de industrie bijsprong en deze uitspraak nog wat uitbreidde.

De ‘original equipment manufacturers’ van Sony Ericsson vertelden verder dat het bedrijf de komende tijd ten minste twee feature-phones zullen lanceren, in de vorm van een Walkman-telefoon die eind Q2 verkocht moet gaan worden en een tweede toestel voor de tweede helft van dit jaar. Dit moet een full-touch feature-phone worden, iets waar de achterban van Sony Ericsson al lang op zit te wachten. Hiermee zou het populaire A2-platform van de producent eindelijk full-touch-functionaliteiten krijgen, nadat de Aino het platform al enkele touch-functies meegaf.

Sony Ericsson logo make.believe groot

 

Bron: Esato

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters