Sony Ericsson, HTC, Nokia, Google, Apple en Amazon bezig met streaming muziekdiensten

Wat wordt de volgende stap na tablets, smartphones en de app stores? Streaming music, zo lijkt het. Sony Ericsson, HTC, Nokia, Amazon en Google zijn bezig mobiele streaming music-diensten op te tuigen. En Apple zit ook niet stil.

Muziek

De afgelopen weken werd veel bekend over de plannen van deze fabrikanten. Sony gaat de Xperia Play optuigen met de Sony Unlimited Music Service. Die draait al op de PlayStation 3. Je hebt daarmee toegang tot muziek via het web. De Xperia Play wordt daarmee behalve een speltelefoon ook nog een muziektelefoon. Het is nog niet duidelijk of Sony de dienst ook aanbiedt voor andere Sony Ericsson-telefoons of gewoon alle Androidtelefoons.

HTC heeft al eerder bekendgemaakt de cloud-dienst HTC Sense Online te willen gebruiken om films, boeken en muziek te verspreiden onder bezitters van een HTC-telefoon of -tablet. Om dat doel te vergemakkelijken, heeft de Taiwanese fabrikant onlangs een aandeel geomen in het eveneens Taiwanese bedrijf KKBOX, dat doet aan online muziek. KKBOX is nu voor elf procent eigendom van HTC, dat daar tien miljoen dollar voor heeft betaald. KKBOX heeft in Azië ook twee andere belangrijke aandeelhouders, telco’s uit Taiwan en Japan, die kennelijk ook veel zien in streaming music op telefoons.

Nokia heeft al een streaming muziekdienst, en heeft die onlangs nog uitgebreid voor telefoons die op Symbian Series 40 lopen. Amazon en Google zijn bezig om her en der rechten op te kopen, en de clouddienst van Amazon heeft het inmiddels in de lucht.

Apple schijnt momenteel met de platenbonzen te onderhandelen om ongelimiteerd streaming music beschikbaar te stellen voor klanten van iTunes, en ook Google heeft per ongeluk onthuld dat in Android Honeycomb een feature zit die streaming music ondersteunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters