Sony Ericsson, HTC, Nokia, Google, Apple en Amazon bezig met streaming muziekdiensten

Wat wordt de volgende stap na tablets, smartphones en de app stores? Streaming music, zo lijkt het. Sony Ericsson, HTC, Nokia, Amazon en Google zijn bezig mobiele streaming music-diensten op te tuigen. En Apple zit ook niet stil.

Muziek

De afgelopen weken werd veel bekend over de plannen van deze fabrikanten. Sony gaat de Xperia Play optuigen met de Sony Unlimited Music Service. Die draait al op de PlayStation 3. Je hebt daarmee toegang tot muziek via het web. De Xperia Play wordt daarmee behalve een speltelefoon ook nog een muziektelefoon. Het is nog niet duidelijk of Sony de dienst ook aanbiedt voor andere Sony Ericsson-telefoons of gewoon alle Androidtelefoons.

HTC heeft al eerder bekendgemaakt de cloud-dienst HTC Sense Online te willen gebruiken om films, boeken en muziek te verspreiden onder bezitters van een HTC-telefoon of -tablet. Om dat doel te vergemakkelijken, heeft de Taiwanese fabrikant onlangs een aandeel geomen in het eveneens Taiwanese bedrijf KKBOX, dat doet aan online muziek. KKBOX is nu voor elf procent eigendom van HTC, dat daar tien miljoen dollar voor heeft betaald. KKBOX heeft in Azië ook twee andere belangrijke aandeelhouders, telco’s uit Taiwan en Japan, die kennelijk ook veel zien in streaming music op telefoons.

Nokia heeft al een streaming muziekdienst, en heeft die onlangs nog uitgebreid voor telefoons die op Symbian Series 40 lopen. Amazon en Google zijn bezig om her en der rechten op te kopen, en de clouddienst van Amazon heeft het inmiddels in de lucht.

Apple schijnt momenteel met de platenbonzen te onderhandelen om ongelimiteerd streaming music beschikbaar te stellen voor klanten van iTunes, en ook Google heeft per ongeluk onthuld dat in Android Honeycomb een feature zit die streaming music ondersteunt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters