Sony Ericsson Idou wordt Sony Ericsson Satio

Sony Ericsson heeft vanavond in Londen de Idou officieel omgedoopt tot de Satio. De Satio wordt het eerste Sony Ericsson-toestel dat een volledige touchscreenbediening heeft en daarbij op Symbian Foundation loopt. Het toestel kan films afspelen op 16:9-formaat en heeft daarvoor een 3,5 inch scherm meegekregen.

Sony Ericsson Satio

De Satio, het eerste toestel van Sony Ericsson dat op Symbian draait, lijkt het multimediavlaggenschip te gaan worden van de joint venture. Met het afspelen van films, series en videoclips op zijn 3,5 inch grote scherm waarbij ook het breedbeeldformaat 16:9 wordt ondersteund, lijkt het bedrijf een multimediatelefoon voor de toekomst op te leveren.

Door gebruik te maken van ÊÊn van de, door Sony Ericsson standby-toetsen genoemde, knoppen op het toestel zou direct toegang verkregen worden tot de ingestelde favorieten. Om het plaatje compleet te maken heeft SE deze camera uitgerust met een, zelfs voor normale camera’s, indrukwekkende 12,1-megapixelcamera, touch focus en een xenonflitser.

Door gebruik te maken van de PlayNow Arena kun je volgens Sony Ericsson allerlei multimediazaken naar je toestel downloaden, waarna je ze zowel op je toestel als op je pc kunt afspelen. Een korte samenvatting van de leuke gimmicks op dit toestel:

 • Webalbums waarop je zelf boodschappen kunt achterlaten
 • Full touch media-menu
 • Symbian voor het eerst op een SE-telefoon
 • 12,1-megapixelcamera
 • 16:9 3.5 inch touchscreen
 • A2DP Bluetooth
 • tv-out
 • AGPS

De Satio ondersteunt GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 en UMTS/HSDPA 850/900/2100 en zal uitkomen in de kleuren zwart, zilver en bordeaux. Het toestel wordt standaard geleverd met een 8GB geheugenkaart.

Naast dit toestel heeft de fabrikant een aantal andere apparaatjes gelanceerd, te weten een bijpassend koptelefoontje, dat volgens SE ’s werelds kleinste draadloze koptelefoon moet zijn, en een standaard die als je hem uitrolt de mogelijkheid biedt om je eigen video’s te bekijken. De Idou zal ook in het rood gaan uitkomen later dit jaar. Morgen zal All About Phones livefoto’s plaatsen van het event in Londen dat nu nog in volle gang is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Paling -

  Altijd leuk zo'n persbericht, maar wanneer zijn ze te koop?
  Of is het weer zo'n aankondiging waarvan het toestel pas over een jaar te koop is? (en waar je dus doodziek van wordt)

  1. Alex de Widt -

   Die komen misschien nog wel. Daan was er bij in Londen en denk dat die zijn camera wel mee had. Al is het lastig om daar te plaatsen foto's te gaan bewerken als iets snel online moet.

Apple iPhone 8

Test: kan de iPhone 8 tegen vuur, sleutels en messen? lees verder

iPhone X

Toch maar de iPhone 8? We hebben slecht nieuws over de iPhone X lees verder

iPhone 8

5 redenen om (niet) voor de iPhone 8 en 8 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 design Google

Google sluit grote deal met smartphone-tak HTC: alles wat je moet weten lees verder

OnePlus 5 JCC+

Deze smartphones laden het allersnelst op lees verder

iPhone X geld

Dit is hoeveel het Apple kost om een iPhone X te maken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters