Sony Ericsson Idou wordt Sony Ericsson Satio

Sony Ericsson heeft vanavond in Londen de Idou officieel omgedoopt tot de Satio. De Satio wordt het eerste Sony Ericsson-toestel dat een volledige touchscreenbediening heeft en daarbij op Symbian Foundation loopt. Het toestel kan films afspelen op 16:9-formaat en heeft daarvoor een 3,5 inch scherm meegekregen.

Sony Ericsson Satio

De Satio, het eerste toestel van Sony Ericsson dat op Symbian draait, lijkt het multimediavlaggenschip te gaan worden van de joint venture. Met het afspelen van films, series en videoclips op zijn 3,5 inch grote scherm waarbij ook het breedbeeldformaat 16:9 wordt ondersteund, lijkt het bedrijf een multimediatelefoon voor de toekomst op te leveren.

Door gebruik te maken van één van de, door Sony Ericsson standby-toetsen genoemde, knoppen op het toestel zou direct toegang verkregen worden tot de ingestelde favorieten. Om het plaatje compleet te maken heeft SE deze camera uitgerust met een, zelfs voor normale camera’s, indrukwekkende 12,1-megapixelcamera, touch focus en een xenonflitser.

Door gebruik te maken van de PlayNow Arena kun je volgens Sony Ericsson allerlei multimediazaken naar je toestel downloaden, waarna je ze zowel op je toestel als op je pc kunt afspelen. Een korte samenvatting van de leuke gimmicks op dit toestel:

 • Webalbums waarop je zelf boodschappen kunt achterlaten
 • Full touch media-menu
 • Symbian voor het eerst op een SE-telefoon
 • 12,1-megapixelcamera
 • 16:9 3.5 inch touchscreen
 • A2DP Bluetooth
 • tv-out
 • AGPS

De Satio ondersteunt GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 en UMTS/HSDPA 850/900/2100 en zal uitkomen in de kleuren zwart, zilver en bordeaux. Het toestel wordt standaard geleverd met een 8GB geheugenkaart.

Naast dit toestel heeft de fabrikant een aantal andere apparaatjes gelanceerd, te weten een bijpassend koptelefoontje, dat volgens SE ’s werelds kleinste draadloze koptelefoon moet zijn, en een standaard die als je hem uitrolt de mogelijkheid biedt om je eigen video’s te bekijken. De Idou zal ook in het rood gaan uitkomen later dit jaar. Morgen zal All About Phones livefoto’s plaatsen van het event in Londen dat nu nog in volle gang is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Paling -

  Altijd leuk zo'n persbericht, maar wanneer zijn ze te koop?
  Of is het weer zo'n aankondiging waarvan het toestel pas over een jaar te koop is? (en waar je dus doodziek van wordt)

  1. Alex de Widt -

   Die komen misschien nog wel. Daan was er bij in Londen en denk dat die zijn camera wel mee had. Al is het lastig om daar te plaatsen foto's te gaan bewerken als iets snel online moet.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters