Sony Ericsson Idou wordt Sony Ericsson Satio

Sony Ericsson heeft vanavond in Londen de Idou officieel omgedoopt tot de Satio. De Satio wordt het eerste Sony Ericsson-toestel dat een volledige touchscreenbediening heeft en daarbij op Symbian Foundation loopt. Het toestel kan films afspelen op 16:9-formaat en heeft daarvoor een 3,5 inch scherm meegekregen.

Sony Ericsson Satio

De Satio, het eerste toestel van Sony Ericsson dat op Symbian draait, lijkt het multimediavlaggenschip te gaan worden van de joint venture. Met het afspelen van films, series en videoclips op zijn 3,5 inch grote scherm waarbij ook het breedbeeldformaat 16:9 wordt ondersteund, lijkt het bedrijf een multimediatelefoon voor de toekomst op te leveren.

Door gebruik te maken van één van de, door Sony Ericsson standby-toetsen genoemde, knoppen op het toestel zou direct toegang verkregen worden tot de ingestelde favorieten. Om het plaatje compleet te maken heeft SE deze camera uitgerust met een, zelfs voor normale camera’s, indrukwekkende 12,1-megapixelcamera, touch focus en een xenonflitser.

Door gebruik te maken van de PlayNow Arena kun je volgens Sony Ericsson allerlei multimediazaken naar je toestel downloaden, waarna je ze zowel op je toestel als op je pc kunt afspelen. Een korte samenvatting van de leuke gimmicks op dit toestel:

  • Webalbums waarop je zelf boodschappen kunt achterlaten
  • Full touch media-menu
  • Symbian voor het eerst op een SE-telefoon
  • 12,1-megapixelcamera
  • 16:9 3.5 inch touchscreen
  • A2DP Bluetooth
  • tv-out
  • AGPS

De Satio ondersteunt GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 en UMTS/HSDPA 850/900/2100 en zal uitkomen in de kleuren zwart, zilver en bordeaux. Het toestel wordt standaard geleverd met een 8GB geheugenkaart.

Naast dit toestel heeft de fabrikant een aantal andere apparaatjes gelanceerd, te weten een bijpassend koptelefoontje, dat volgens SE ’s werelds kleinste draadloze koptelefoon moet zijn, en een standaard die als je hem uitrolt de mogelijkheid biedt om je eigen video’s te bekijken. De Idou zal ook in het rood gaan uitkomen later dit jaar. Morgen zal All About Phones livefoto’s plaatsen van het event in Londen dat nu nog in volle gang is.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters