Sony Ericsson komt met 16 megapixel-camphone

Sony Ericsson heeft een telefoonmodel naar de Amerikaanse elektronicawaakhond FCC gestuurd met een loei van een camera. De Cybershot S006 kan foto’s maken met een resolutie van maar liefst 16 megapixel. En dat doet momenteel geen enkele andere telefoon hem na.

Sony Ericsson S006Het toestel was aanvankelijk bedoeld voor de Japanse markt, maar lijkt nu ook in andere landen te worden uitgebracht. Het is uitgerust met de nieuwe en verbeterde Exmor R camera-sensor van Sony Ericsson. Het toestel is bestemd om in de lente te worden uitgebracht bij de Japanse telco KDDI. De telco is ook als mvno aanwezig in de Verenigde Staten, via het netwerk van Sprint, dus misschien wordt het toestel ook buiten Japan verkocht.

De specificaties van het toestel: het heeft een 1Ghz Snapdragon processor, een 3.3 inch scherm, en alle gebruikelijke verbindingsopties zoals WiFi, Bluetooth en GPS. Het toestel heeft echter geen smartphone-besturingssysteem. De camera is waar het hier om draait.

De Exmor R sensors-camera belooft vooral bij moeilijke lichtomstandigheden zijn nut te bewijzen. De ISO setting kan op 12800 worden gezet. Hoewel de megapixels die van de Nokia N8 overtreffen, is deze camera op dit punt toch de mindere van zijn Finse concurrent. De sensor van de Sony Ericsson is iets kleiner.

Er zijn al foto’s online te vinden die met deze cameratelefoon zijn gemaakt. Te zien valt dat een op flinke afstand gekiekte tekst op de foto goed te lezen is. Nog een belangrijke feature van de S006 is dat het ding waterdicht is. Maar dat is bij KDDI standaard bij alle mobieltjes die deze telco verkoopt.

Hoewel de S006 die bij de FCC is ingeleverd, zwart van kleur is, vermeldt de bijgeleverde informatie dat de telefoon wordt verkocht in de kleuren goud, roze en blauw.

Bron: Phone Arena

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters