Sony Ericsson komt met 16-megapixelcameratelefoon in Japan

Sony Ericsson heeft in Japan een telefoon aangekondigd die foto’s schiet in een resolutie van 16 megapixels. Het toestel zal niet naar Europa komen, maar de voortzetting van de megapixelrace vast en zeker wel.

Sony Ericsson S006

Tien dagen geleden kondigde Sony een 16-megapixelsensor aan voor telefoons; het eerste teken dat de megapixelrace toch nog niet voorbij is. Echter is de techniek één ding, maar de implementatie moet nog wel volgen voordat we echt met zekerheid kunnen zeggen dat fabrikanten weer actief het aantal megapixels gaan opschroeven na een jaar pauze. Dat is nu, veel sneller dan verwacht, al gebeurt in Japan. Sony Ericsson kondigde daar namelijk met de S006 Cyber Shot-telefoon haar eerste toestel met een cameraresolutie van twaalf megapixels aan. Het toestel zal in de lentecollectie van provider KDDI terecht komen en zal vanzelfsprekend de Europese markt nooit gaan bereiken. Waar we echter ook bijna zeker van kunnen zijn, is dat we volgend jaar de eerste telefoon die 16-megapixelfoto’s schiet op de Nederlandse markt kunnen verwachten, al dan niet van Sony Ericsson.

De S006 dient overigens ook als onderwatercamera, hij heeft namelijk de IPx5- of IPx7-certificering, welke van de twee is de site van Sony Ericsson niet duidelijk over. Dat wil zeggen dat hij dan wel heel goed bestand is tegen een flinke hoeveelheid spatwater, dan wel enige tijd onder water door kan brengen.

Sony Ericsson S006

 

Bron: Esato

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters