Sony Ericsson komt met de financiële resultaten van Q1

Sony Ericsson heeft gisteren zijn financiële resultaten van het afgelopen kwartaal bekendgemaakt, die erg te leiden hebben gehad onder de recessie. Als klein lichtpuntje heeft Sony Ericsson wel de datum van zijn volgende toestelaankondiging vrijgegeven.

SE resultaten Q1 2009

De economische crisis heeft niet alleen Nokia flink te pakken gehad, maar zoals verwacht is ook Sony Ericsson niet zo succesvol door het afgelopen kwartaal gekomen. Het bedrijf maakte een verlies van maar liefst 293 miljoen euro in het afgelopen kwartaal, dat meer dan 100 miljoen meer is dan in het laatste kwartaal van 2008 en ook in schril contrast staat met de 133 miljoen euro winst die het bedrijf in het eerste kwartaal van 2008 boekte. Ook het aantal verkochte telefoons ging erg naar beneden van 22,3 miljoen in Q1 van vorig jaar tot nog maar 14,5 miljoen in Q1 2009. De omzet ging daarnaast met bijna een miljard euro omlaag tot 1,736 miljard. De gemiddelde verkoopprijs van de toestellen bleef wel rond hetzelfde niveau, op 120 euro per stuk. Dat is precies één euro minder dan in het eerste kwartaal van 2008 en het laatste kwartaal van dat jaar.

Onder andere naar aanleiding van deze resultaten zijn er weer een aantal geruchten opgedoken dat Sony Ericsson binnenkort failliet zal zijn, maar aangezien het bedrijf nog meer dan één miljard euro op de bank heeft staan en hard bezig is met het verbeteren van het portfolio en bezuinigen op sommige gebieden, zal het faillissement nog wel even op zich laten wachten, mocht dat al komen. Met die verbetering van het portfolio is het merk al hard bezig, onlangs lanceerde Sony Ericsson een nieuw merk genaamd Entertainment Unlimited, met als eerste telefoon daarin de Idou. De gehele nieuwe lijn die Sony Ericsson dit jaar al voorstelde is goed ontvangen bij de operators, met de W995 en Idou als hoogtepunten. Nieuwe toevoegingen op de Entertainment Unlimited-lijn zullen trouwens op 28 mei aangekondigd worden, zo meldt Sony Ericsson in zijn persbericht. Deze aankondiging zal zeer waarschijnlijk de officiële naam en specificaties van de Idou onthullen en ook één of meerdere nieuwe Entertainment Unlimited-producten zullen op die dag voorgesteld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters