Sony Ericsson komt met financiële resultaten 2008

Sony Ericsson heeft vandaag haar financiële resultaten over 2008 bekendgemaakt. Helaas voor de producent is de winst afgelopen kwartaal alleen nog maar verder ingezakt.

Sony Ericsson heeft een lastig jaar achter de rug. Dat was al bekend toen de financiële resultaten van het tweede kwartaal aan het licht kwamen. Volgens Dick Komiyama, CEO van Sony Ericsson, zouden de verliezen in het vierde kwartaal van dit jaar echter weer in winst veranderen. Helaas kwam toen de kredietcrisis opspelen, waardoor het nog moeilijker werd voor Sony Ericsson. De mooie verwachtingen van de heer Komiyama zijn dan ook niet uitgekomen.

Hoewel Sony Ericsson geen extreem slecht kwartaal achter de rug heeft, zijn de resultaten toch zeker niet goed. Er werden 24,2 miljoen toestellen verscheept door Sony Ericsson in Q4, ongeveer zes miljoen minder dan in hetzelfde kwartaal in 2007. Het totaal aantal verkochte toestellen in 2008 kwam hiermee op 96,6 miljoen uit, wat ongeveer zeven miljoen minder is dan het jaar daarvoor. De toestellen die het vooral goed deden dit kwartaal waren de Sony Ericsson C905 en de Sony Ericsson XPERIA X1. Dit is ook de reden waarom de gemiddelde verkoopprijs met €121 in het afgelopen kwartaal twaalf euro hoger lag dan in het derde kwartaal van 2008.

De daling in het aantal verkochte toestellen zorgde in combinatie met de vele miljoenen die Sony Ericsson in reorganisatie gepompt heeft voor een verlies van 187 miljoen euro in het 4e kwartaal van 2008 en een verlies van 73 miljoen euro over heel 2008. Hierin hadden de reorganisaties binnen het bedrijf met 175 miljoen euro trouwens een groot aandeel.

Voor 2009 wordt verwacht dat Sony Ericsson in het eerste kwartaal nog met verliezen te kampen zal hebben. Naar verwachting zullen de reorganisaties in het tweede kwartaal hun uitwerking laten zien, waardoor de kans dat de verliezen in Q2 eindelijk over zijn niet klein is. Om dit te bereiken heeft Sony Ericsson onder andere aangekondigd zich meer op het high-end segment te gaan richten, waar de grootste winstmarges te behalen zijn. Ook heeft het bedrijf officieel bekend gemaakt met een Android telefoon bezig te zijn. Hieronder zijn de volledige resultaten van 2008 en in het bijzonder het derde en vierde kwartaal van dat jaar te lezen.

resultaten se

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters