Sony Ericsson komt met OLED telefoon in 2009

Er gaan geruchten dat Sony Ericsson vanaf 2009 OLED schermen in haar telefoons zal gaan inbouwen. De eerste telefoon met zo’n scherm zou al snel aangekondigd worden.

Sony Ericsson heeft met de W705 haar laatste toestel van dit jaar alweer aangekondigd. Voor volgend jaar heeft de maker echter heel wat moois in het verschiet, zo vertellen de geruchten. Vanaf vandaag kan er weer een nieuw gerucht aan het al mooie lijstje toegevoegd worden. Volgens recente geruchten zal Sony Ericsson namelijk vanaf 2009 OLED schermen in haar telefoons gaan integreren. Ook een eerste toestel met OLED scherm is al uitgelekt.

Het toestel dat uitlekte moet meteen begin 2009 gelanceerd gaan worden, danwel op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, danwel op het Mobile World Congress in Barcalona. Het toestel zal meteen het eerste full-touchscreen toestel van Sony Ericsson zijn, met een 3 inch OLED touchscreen. Een toestel dat meteen in ons opkomt is de al eerder uitgelekte “Hikaru”, hoewel het nog niet bekend is of het hier om dezelfde toestellen gaat. Zo ja, dan zal het toestel onder andere uitgerust zijn met Wi-fi ondersteuning, een acht megapixel camera en acht gigabyte intern geheugen.

OLED displays zijn nog niet veel gebruikt in mobiele telefoons, omdat ze erg duur zijn en een relatief korte levensduur hebben. Er zijn al een aantal toestellen met OLED of AMOLED schermen op de markt, maar slechts een heel klein percentage. Het grote voordeel van Organic Light Emitting Diode schermen is dat ze veel minder energie verbruiken, helderder zijn en meer kleuren kunnen weergeven. Daarnaast nemen de schermen veel minder plaats in beslag en zijn ze zo te produceren dat ze flexibel zijn. Hoewel dat nu nog geen groot voordeel is, zullen ook flexibele schermen in de toekomst steeds meer in telefoons belanden.

Afbeelding OLED 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Vijf dingen die we willen zien in de Samsung Galaxy S9 lees verder

Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters